Karaköprü Belediyesi Kadın Hemşerilik Meclisi, toplumsal konularda farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, şiddet mağduru kadınlara dikkat çekmek ve şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınları anmak için özel bir etkinlik düzenlendi.
Lezzetler Sokağı'nda düzenlenen etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, Kadın Hemşerilik Meclisi Başkanı Fatmagül Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçedeki kadınlar katıldı. Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, programa katılan kadınlarla sohbet ederek karanfil dağıttı.
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, etkinlikte yaptığı konuşmada kadının toplumdaki önemine değinerek, "Maalesef toplumda bu değerin yanında şiddet olayları ve sonucunda istemediğimiz durumlar yaşanıyor. Şiddet zaten hukuki, dini ve ahlaki yönden yasaklanmıştır. Sizi yetiştiren, çocuğunuzu yetiştiren ve büyüten anneye şiddeti hangi mantalite kabul eder?" ifadelerini kullandı.
Başkan Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi ise kadına yönelik şiddetin sadece kadınların değil tüm toplumun sorunu olduğunu vurgulayarak, "Bu yara sadece fiziksel değil toplumsal, sosyolojik, ekonomik ve dijital alanlarda da kendini gösteriyor. Unutmayalım ki şiddet bir insanlık suçudur" dedi.
Karaköprü Belediyesi Kadın Hemşerilik Meclisi Başkanı Fatmagül Kaya, şiddetin kadınlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, "Şiddet ister kamusal ister özel alanda olsun, kadınların fiziksel, onursal ve ruhsal açıdan zarar görmesine neden oluyor. Hepimizin bu bilince sahip olarak mücadele etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Etkinlikte şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar anısına mum yakılarak karanfil bırakıldı ve balonlar uçuruldu. Ayrıca Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı ASDEP personeli tarafından kadınlara KADES uygulaması hakkında bilgi verilerek broşür dağıtıldı.