Kamu sosyal tesislerinde 'asgari' ücretler belli oldu

Kamu sosyal tesislerinde

Kamu sosyal tesislerinde 'asgari' ücretler belli oldu

Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin bu yıl ödeyeceği asgari bedeller belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi, benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personeli, tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kişi başına günlük 84 lira, 70 lira veya 55 lira ödeyecek. Konaklama bedeli ise söz konusu özelliklere göre 32 lira, 29 lira veya 25 lira olarak belirlendi. Kararlaştırılan konaklama bedelleri yaz dönemine rastlayan 1 Temmuz ila 15 Ağustos arasında 42 veya 38 lira olacak.

Konut veya bağımsız bölümde buzdolabı ve televizyon bulunanlarda her bir özellik için günlük en az 14 lira, klima bulunanlarda günlük en az 20 lira konut başına ilave bedel alınacak.

Misafirhanelerden yararlanan kurum personeli, kişi başına her gece için en az 42 lira ödeyecek.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ ÜCRETİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 621 lira olarak tespit edildi. Belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili kılındı.

Öte yandan jamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı da kişi başına en az 52 lira olarak belirlendi.

1 Şubat'ta yürürlüğe girecek olan tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Sinemada bugün: 6 yeni film vizyonda!

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin haysiyet davasıdır

İstanbul'da Kent Lokantaları'nda 18. şube Eyüpsultan'a

İstanbul Beylikdüzü 23 Nisan'a hazırlanıyor

İkinci elde talep patlaması! Son iki haftada yüzde 30 artış

Evde bakım hizmetleri hayat kurtarıyor

Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu

İnşaat malzemesi ihracatı Şubat 2025’te geriledi

Yaş sınırlarını aşıyor! 22 Nisan gecesi Fişekhane’de büyüleyici bir gösteri…

Konya’da gençler, ülke için üretmeye teşvik ediliyor

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in kazananları belli oldu

Çocuklarda kasık fıtığına dikkat

Şampiyon pilotlar, 30 kadın Co-Pilotu pistlere hazırladı

Aile şirketleri 25 milyondan fazla istihdam sağladı