Kahta'da Kar Mücadelesi ve Ücretsiz Toplu Taşıma

Kahta

Kahta Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle 7/24 karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, şehir içi toplu taşıma hizmetini 2 gün süreyle ücretsiz hale getirdi.

Kahta Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı 7/24 Seferberlik: Toplu Taşıma Ücretsiz

Kahta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması ve güvenli ulaşımın sağlanması amacıyla Kahta Belediyesi tüm birimleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç'ın talimatları doğrultusunda belediyeye bağlı ekipler, 7/24 esasına göre karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Ana Yollarda Yoğun Çalışma

Tüm araç, ekipman ve personelin seferber edildiği çalışmalarda, başta ana arterler olmak üzere mahalle yollarında kar küreme, tuzlama ve yol açma işlemleri titizlikle yürütülüyor. Belediye ekiplerinin, olası olumsuzluklara karşı sahada teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

Toplu Taşıma Ücretsiz Oldu

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafik güvenliğini artırmak, özel araç kullanımını azaltmak ve olası kazaların önüne geçmek amacıyla Kahta Belediyesi'ne ait şehir içi toplu taşıma minibüslerinin 2 gün boyunca ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.

Geniş Araç ve Personel Envanteri

Kahta Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında 7 adet kepçe, 1 adet greyder, 1 adet loder, 5 adet kamyon, 7 adet tuzlama aracı, 5 adet denetim pikabı ve 50 kişilik personel aktif olarak görev yapıyor. Ekipler, özellikle ulaşımda aksama yaşanma ihtimali bulunan bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırırken, vatandaşlardan gelen ihbarlara da anında müdahale ediyor.

Başkan Hallaç'tan Açıklama

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, vatandaşların güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirtti. Hallaç, "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve güvenli ulaşımın sağlanması için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Karla mücadele çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kararlılıkla devam edecektir. Hemşehrilerimizden, kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını ve zorunlu olmadıkça özel araç yerine toplu taşımayı tercih etmelerini rica ediyorum." dedi.


Adıyaman,Kahta Belediyesi

Adıyaman,Kahta Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da İftar Çadırlarında Yurttaşlarla Buluşma

Kayseri'de 300 Milyon TL'lik Katlı Kavşak Projesi İncelendi

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Aylık Basın Toplantısında Çalışmaları Değerlendirdi

Troya Caddesi'nde Altyapı Çalışması Nedeniyle Trafik Kısıtlaması

Sazova Parkı'nda Ağaç Gençleştirme ve Seyreltme Çalışmaları Sürüyor

Toroslar Belediyesi'nin Minik Öğrencileri İtfaiyeciliği Yerinde Öğrendi

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Çalışmaları Tanıtıldı

Toroslar Belediyesi Kadın Hentbol Takımı Namağlup Liderliğini Sürdürdü

Eskişehir'de 'Şehir Paylaşmaktır' Kolisinden Ramazan'da İhtiyaç Sahiplerine Destek

Eskişehir'in Yerel Tohumları Türkiye Genelindeki Üreticilere Ulaştırılıyor

KADIKÖY MEYDANI HAK ETTİĞİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

İSTANBUL BÜLTENİ DERGİSİ MART SAYISI YAYINDA

Mersin'de İkinci The MaestRobot Şampiyonası Yoğun Katılımla Gerçekleşti

ESKİ, Dünya Su Günü için Öğrencilere Yönelik Resim Yarışması Düzenliyor

Ordu'da Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi için Önemli Adım Atıldı