Kahramanmaraş'ta Yeniyurt Mahallesi'ne 53 Metrelik Yeni Köprü Hizmete Açıldı

Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu'nun Yeniyurt Mahallesi'nde 46 yıllık eski köprünün yerine 15 milyon TL yatırımla modern bir köprü inşa etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ilçesinin kırsal mahallelerinden Yeniyurt'a 15 milyon TL yatırımla 53 metre uzunluğunda yeni köprü inşa etti. Yeni köprüyle bölgenin ulaşım standardı üst seviyeye çıkarıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve daha güvenli, konforlu seyahat imkanı sunmak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Dulkadiroğlu'nun kırsal mahallelerinden Yeniyurt'ta gerçekleştirilen yeni köprü inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Eski Köprünün Güvenlik Sorunları

Mahalleye ulaşım sağlayan güzergahta bulunan ve 46 yıldır bölge halkına hizmet veren eski köprü, hem dar geçişi hem de yıpranmış yapısı nedeniyle ulaşımda güvenlik riski oluşturuyordu. Büyükşehir Belediyesi, mevcut köprünün yerine 53 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde modern bir köprü inşa etti.

Modern Altyapı ve Konfor

Toplam 15 milyon TL'nin üzerinde yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje sayesinde Yeniyurt Mahallesi'nin ulaşım standardı önemli ölçüde artırıldı. Genişliğiyle araç geçişlerini kolaylaştıran ve dayanıklı altyapısıyla uzun yıllar hizmet verecek olan yeni köprü, bölge sakinlerinin günlük ulaşımını hem güvenli hem de konforlu hale getirdi.

Mahalle Sakinlerinden Memnuniyet

"Mahallemize Son Derece Kullanışlı Bir Köprü Kazandırıldı"

Yeni köprünün mahalle için büyük önem taşıdığını ifade eden Yeniyurt Mahalle Muhtarı Hasan Taramış, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti, "46 yıldır mahallemize hizmet veren eski köprümüz çok dar olduğu için ulaşım güvenliğini tehlikeye atıyordu. Ayrıca çok eskidiği için artık ihtiyacımızı karşılayamaz hale gelmişti. Durumu Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'e ilettik. Kısa sürede mahallemize son derece modern ve kullanışlı bir köprü kazandırıldı. Mahalle sakinleri yeni köprüden son derece memnun. Fırat Görgel'e ve emeği geçen tüm ekibe mahallem adına teşekkür ediyorum" sözleriyle dile getirdi.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Yaygınlaştırılıyor

Yalova'da Atık İlaçlar Kontrollü Şekilde Bertaraf Ediliyor

Pendik Belediyesi Hizmet Yolculuğu Programını Başlattı

Şahinbey'de Sınava Hazırlanan Öğrencilere Deneme Sınavı Desteği

Diyarbakır'da Glutensiz Yaşam Merkezi açıldı

Eskişehir'de Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı Projesinde Son Aşamaya Gelindi

Engelsiz İstihdam Günleri ile 244 Özel Gereksinimli Vatandaş İşe Yerleşti

Van'da Otobüs Durakları Kent Hafızasına Uygun Şekilde Yeniden İsimlendirildi

Diyarbakır'da Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı Budama Eğitimi Verildi

Delikkaya-Övündük-Arpaköy Bağlantı Yolu Betonla Kaplandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Öğrenim Yardımının İlk Taksitini Öğrencilere Aktardı

Yunusemre'de Emekli Kafe Çalışmaları Başladı

Bir Şehir İki Çınar Sempozyumu'nda Faik Baysal'ın Edebi Mirası Konuşuldu

Çanakkale Belediyesi E-Takas Günleri'ni Düzenledi

Samsun'da Aile Odaklı İki Önemli Çalıştay Düzenlendi