Kahramanmaraş'ta 193 Bin Fidan Üreticilere Dağıtılıyor

Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla bin 500 üreticiye yüzde 50 hibe ile ceviz, badem ve zeytin fidanı dağıtımına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yüzde 50 hibe ile sağladığı ceviz, badem ve zeytin fidanlarının dağıtımına başladı. Toplam bin 500 üreticiye 193 bin adet fidan ulaştırılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi güçlendirmek ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla üreticilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda, çiftçilere yüzde 50 hibe ile ceviz, badem ve zeytin fidanı desteği sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında fidan dağıtımları KAFUM'da başladı. Daha önce başvuruda bulunan üreticilere fidanlar sırayla teslim edilirken, toplam bin 500 üreticiye 193 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidanı ulaştırılacak. Desteklerin hem üretim kapasitesini artırması hem de maliyet yükünü hafifletmesi hedefleniyor.

Kırsal Kalkınma ve Üretim Hedefleri

Büyükşehir Belediyesi, başta ceviz, badem ve zeytin olmak üzere sağladığı hibe destekleriyle hem üreticinin maliyet yükünü azaltmayı hem de bölgenin tarımsal üretim potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Çalışmanın, uzun vadede ekonomik ve verimlilik açısından bölgeye önemli katkılar sunması bekleniyor.

Üreticilerden Memnuniyet Yansımaları

Fidan desteğinden faydalanan üreticiler, Büyükşehir Belediyesinin sağladığı katkının hem kalite hem de maliyet açısından önemli olduğunu belirtti. Üretici Salih Karadöl, destek sayesinde ekonomik yüklerinin hafiflediğini ifade ederek, "Ekonomik olarak zorlayacak fidanları Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle çok daha uygun fiyata alabiliyoruz. Uygun fiyatla kaliteli fidanlara ulaşıyoruz" dedi. Yusuf Kahraman ise dağıtılan fidanların kalitesine dikkat çekerek, "Çok sağlam, kaliteli fidanlar. Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu fidanları çok uygun fiyatlara alabiliyoruz" ifadelerini kullandı. Ekinözü'nden gelen Abdurrahman Demir de fidan desteğine başvurduğunu ve fidanları teslim almaya geldiğini söyledi.

Soğuk Zararını Telafi Eden Desteğin Rolü

Destekten faydalanan bir diğer üretici Aydın Aydoğan, 40 adet ceviz fidanı aldığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 hibe ile sağladığı fidan desteğinden faydalanarak 40 adet ceviz fidanı aldım. Bunları Süleymanlı Zeytin Ilıcası'na dikeceğim. Soğuktan kuruyan cevizlerin yerine bunları dikeceğim" dedi. Benzer şekilde ceviz tarlasını yenilemek isteyen Recep Aydoğan da destekten faydalanarak yeni fidanlar aldığını belirterek, "Süleymanlı'da ceviz tarlam var. Geçen sene soğuktan 10 tane ceviz ağacım kurumuştu, şimdi Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yeni ceviz fidanları alıp dikeceğim" ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İscehisar Belediyesi'nden Ramazan-ı Şerif Mesajı

İscehisar Belediyesi, Balaban Ailesinin İftar Sofrasında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Okuldaki cinayete Eğitim-İş Ağrı Şubesi’nden sert tepki!

Maltepe’de bağımlılığa karşı ortak mücadele seferberliği

Kütahya'da Ramazan Etkinlikleri Eğitim ve Eğlenceyi Buluşturdu

Kars'ta Kar Yağışı Sonrası Kapsamlı Temizlik Çalışmaları Yapıldı

İscehisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler İftarda Buluştu

İstanbul Valisi Gül’den yaralı liseliye ziyaret

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

İscehisar'da 37. Vergi Haftası Kutlamaları

Kemer Yat Yelken Spor Kulübü'nde Yeni Yönetim Belirlendi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Vefat Eden Savcı Yazıcı İçin Taziye Mesajı Yayımladı

Kütahya'da Ot Sineği Popülasyonuna Karşı İlaçlama Çalışmaları Başladı

Denizli'de Sümer Mahallesi'nin Ana Arterlerinde Üstyapı Yenileme Çalışmaları Başladı