Kahramanmaraş'ın Atık Yönetimi Avrupalı Öğrencilere Örnek Oluyor

Kahramanmaraş

Polonya, Portekiz ve İtalya'dan gelen Erasmus öğrencileri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Kürtül Entegre Katı Atık Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Polonya, Portekiz ve İtalya'dan Kahramanmaraş'a gelen Erasmus öğrencileri, Büyükşehir Belediyesinin Kürtül Entegre Katı Atık Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Uluslararası İlgi Gören Çevre Projeleri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin çevre kirliliğini önlemek ve modern atık yönetim sistemi oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği projeler, hem Türkiye'nin farklı şehirlerinden hem de Avrupa'dan gelen misafirlerin ilgisini çekiyor.

Erasmus Öğrencileri Tesis İncelemesi

Polonya, Portekiz ve İtalya'dan Kahramanmaraş'a gelen Erasmus öğrencileri, Kürtül Entegre Katı Atık Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programda öğrencilere tesisin işleyişi, atıkların ayrıştırılma yöntemleri ve geri dönüşüm süreçleri aktarıldı.

Uygulamalı Gözlem ve Değerlendirmeler

Katılımcılar, çevreye kazandırılan katkıları uygulamalı örneklerle gözlemleme fırsatı buldu. Kürtül Entegre Katı Atık Tesisi ile Kahramanmaraş'ın çevre bilinci yüksek bir şehir olarak uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlanırken, Erasmus öğrencileri Büyükşehir'in çevre dostu projelerinin sıfır atık yaklaşımı doğrultusunda önemli bir model oluşturduğunu belirtti.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Maltepe’de Başkan Köymen esnafla bir araya geldi

Akropal Sokak ve Çevresinde Doğal Taş Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi

Beylikdüzü'nde Ramazan için yoğun mesai sürüyor

Bursa, Fethin 700. Yılında Heritage İstanbul Fuarı'nda Tanıtılacak

Aksaray İl Başkanı ve Milletvekili Güzelyurt Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bursa'da Çiftçilere Fide ve Fidan Desteği Sürüyor

Düngürü Mevkii'nde Açılan İki Yeni Sondaj Kuyusu ile Su Temini Güçlendirildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu

Bursa'da Tasavvuf Müziği ile Ramazan Ruhu Yaşandı

Bursa'da Kar Yağışına Karşı Büyükşehir Belediyesi Seferber Oldu