Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak

Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak

Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak

Türkiye'nin ve Avrupa'nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali dördüncü kez Ayvalıklı tiyatroseverlerle buluşuyor. 23-27 Mart tarihlerinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde, festival beş oyunla “perde” diyecek.

BALIKESİR (İGFA) - 23 Mart “Ben Rosa Luxemburg” 24 Mart “Disko Topu” 25 Mart “Mavi Müzikhol” 26 Mart “Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi” ve 27 Mart “Bir Tatlı Kaşığı Çamur” festival izleyicisiyle buluşacak. Kadın Oyunları Festivali'nin geçmiş yıllarda olduğu gibi, yine yoğun ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, başladığında büyük bir ilgi gören festivalin dördüncüsünde tiyatroseverlerin birbirinden güzel beş oyun izleyeceğini söyledi. Başkan Ergin, titiz bir çalışmayla oyunların belirlendiğini ve gerçekten kadın konusunu nitelikli ele alan tiyatro oyunlarını her türlü popüleriteden uzak, festivalin içeriğine gerçekten uygun olma koşuluyla seçmeye çalıştıklarını belirtti.

Festival Direktördü Hasan Eldemir de, son zamanlarda neredeyse tek kriter haline gelen tiyatro oyunlarında hangi ünlünün oynadığından ziyade metin üslubu, reji, konu ve oyunculuk performansının festival yönetimi ve izleyicisi tarafından baz alındığını ifade ederek, “Festival, nitelikli bir tiyatro izleyicisine ulaştığını ve bundan da son derece mutlu oluyoruz. Geçtiğimiz yıl festival gelirinin bir bölümünü depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlayan Kadın Oyunları Festivali kültür-sanat projeleri alanında Türkiye'nin önemli sosyal sorumluluk faaliyetleri arasında gösteriliyor” dedi.

Her geçen yıl daha da büyüyen festival bu yıl altı kentte tiyatro severler ile buluşacak.

Sırasıyla; Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta yapılacak olan Kadın Oyunları Festivalinde yine kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sahnelenecek. Kadın oyunları festivalinin yapılış nedenlerinin canlı performans konseri dışında, kadının sosyal hayattaki yeri üzerine çalışmalar yapmış siyasilerin de katılacağı bir söyleşi yapılacak açılış 22 Mart'ta olacak. Ayrıca bu yıl Ayvalık'ta gündüz kuşağı yerel seçkiler adıyla; gündüz saatlerinde çevre il ve ilçelerdeki başarılı kadın oyunları da programa alınarak festival daha fazla oyunla Ayvalıkta sergilenmiş olacak.


Haber Kaynak : İGFA

Kartal'da Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Mezunları ile Buluştu

Nilüfer Belediyesi Beşevler Sanayi Sitesi'nde temizlik ve düzenleme çalışmaları başlattı

Cizre Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş. Sınav Sonuçları Açıklandı

Kartal'da PED4ALL Projesi'nin İkinci Periyodik Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepezspor Futbol A.Ş, Bucaspor'u 1-0 mağlup etti

Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi Kış Turizmine Katkı Sağlıyor

Mamak Belediyesi Ankara'nın Başkent Oluşunun 102. Yılını Kutladı

Eyüpsultan Belediyesi Kadın Voleybol Takımı sezonun ilk maçında sahasında oynadı

Ankara'nın Başkent Oluşunun 102. Yılı Kutlandı

Karatay Tabiat Mektebi Erasmus Öğrencilerini Ağırladı

Yalova'da Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezona 'Başka Bir Dünya' ile Başladı

Rabia Tekin, Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

Ticaret Bakanı Bolat: Ağustosta Cari Fazla Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kocasinan'da Satranç Turnuvası: Geleceğin Liderleri Yetişiyor