Kadın girişimcilere dijital destek

Kadın girişimcilere dijital destek

Kadın girişimcilere dijital destek

81 ilde 15 bin kadına eğitim verilmesini hedefleyen ve kadınların dijital ekosistemdeki konumlarını güçlendirmelerini destekleyen Türk Telekom'un "Dijitalde Hayat Kolay" projesinde hibe değerlendirme sürecine geçildi. Jüri tarafından belirlenecek 20 girişimci kadın, 2 milyon TL iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacak.

İSTANBUL (İGFA) - Türk Telekom, “Dijitalde Hayat Kolay” projesi ile kadın girişimcilerin dijital becerilerini geliştirmeyi hedefledi.

Mentörlük programını tamamlayan kadın girişimciler arasından jüri tarafından seçilecek 20 girişimci kadına toplam 2 milyon TL iş geliştirme hibesi verilecek.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden bir şirket olarak, teknolojinin toplumsal gelişim için taşıdığı dönüştürücü güce inandıklarını belirten Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, 2019’dan bu yana binlerce girişimci kadına dijital becerilerini geliştirmeleri, markalarını büyütmeleri ve işlerini geleceğe taşımaları için hem eğitim hem de rehberlik sağladıklarını söyledi.

Projenin hibe programının kadınların dijital dünyada kendi başarı hikâyelerini yazmalarına olanak tanıyacağını ifade eden Sancaktaroğlu, “Daha fazla kadının hayallerini gerçeğe dönüştürmesine destek olarak ülkemizin geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı gibi proje kapsamında, yıl sonuna kadar 81 ilde 15 bin kadına ulaşılması planlanıyor. 18 yaş ve üzeri girişimci kadınlar, dijital pazarlama eğitimi ve tasarım odaklı düşünme atölyelerine katılarak, aralarından seçilen 40 girişimciye 2 hafta süren mentörlük desteği sağlandı. Mentörlük sürecinde kadınlara; doğru hedef kitle belirleme, uygun içerik oluşturma, rakip analizi, çevrimiçi reklam kampanyaları oluşturma, pazar yerlerine giriş süreçleri gibi konularda uygulamalı eğitimler verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kadın girişimcilere dijital destek

Eyüpsultan Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

Bozüyük'te İnönü Savaşları Şehitleri Zaferin 105. Yılında Anıldı

Kepezspor, Sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1 Mağlup Etti

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı

İzmit'te Yılbaşı Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bolu Belediyesi'nin Sömestr Çocuk Atölyesi için başvurular başladı

Bandırma'da İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması İlan Edilecek

Niğde Belediyesi Personeline YEDAM İş Birliğiyle Sanal Kumar Farkındalık Eğitimi

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı