KADES'i 4 milyonu aşkın kişi kullanıyor

KADES

KADES'i 4 milyonu aşkın kişi kullanıyor

İçişleri Bakanlığı'ın aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

ANKARA (İGFA) - Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca hayata geçirilen Kadın Destek (KADES) uygulamasını 4 milyon 292 bin 64 kadın akılı cep telefonuna indirdi.

Uygulama üzerinden bugüne kadar gelen 559 bin 175 ihbara, Polis ve Jandarma ekiplerince anında müdahale edildi.

Bunun yanı sıra 2022 yılı Nisan ayında başlatılan KADINA EL KAL-KA-MAZ projesi kapsamında 5 milyon erkeğe planlanan  bilinçlendirme ve farkındalık eğitiminde hedef aşıldı. Proje kapsamında bugüne kadar 6 milyon 377 bin 116 erkek vatandaşa ulaşıldı.  Ayrıca bilinçlendirme ve farkındalık eğitimi çalışmaları kapsamında; 109 bin afiş/pankart asıldı, 2 milyon 82 bin broşür dağıtıldı.
 
ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASI

Bakanlığın internet sitesinden alınan bilgiye göre Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) bünyesinde oluşturulan elektronik kelepçe merkezi ile hakkında tedbir kararı bulunan kişiler 7/24 esasına göre takip edilerek olası şiddet olaylarının önüne geçiliyor. Elektronik Kelepçe Merkezinde aktif olarak 775 takip yapılırken, izlenmesi tamamlanan 2 bin 95 vaka ile toplam 2 bin 870 kişinin takibi yapılmış oldu.
 
KADIN CİNAYETLERİ BU YIL YÜZDE 11 AZALDI

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede ‘sıfır tolerans’ ve sıfır can kaybının amaçlandığı çalışmalar neticesinde, bu yıl 21 Kasım itibariyle hayatını kaybeden kadın sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında azalış gösterdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kades'i 4 milyonu aşkın kişi kullanıyor

Kahramanmaraş'ta Kadınlar Sanat Atölyelerinde Buluşuyor

Murat Dalkılıç'tan Boop Kuruçeşme'de unutulmaz gece... Sevgiliyle düet

Kahramanmaraş'ta Tarık Tufan, Oğuz Atay'ın Edebi Mirasını Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere Trafikte Görünürlük Malzemesi Dağıtıyor

Ardahan'da Trafiği Rahatlatacak 100 Araçlık Açık Otopark Hizmete Açıldı

Türkiye'nin en kirli havası Keşan'da ölçüldü!

Tek Dünya Karadeniz Vakfı, Gana’da yetimhane yeniledi

Eskişehir'de Çocuklara Yerli Malı Haftası'nda Öğretici Atölye

Eskişehir'de Kadınlara Yönelik Ücretsiz Spor Eğitimleri Devam Ediyor

KADIN EMEĞİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

İBB'NİN ÜCRETSİZ ALES VE DGS KURSLARI BAŞLIYOR

MARTILIGÖL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Eskişehir'de Yapraklardan 'Hoş Geldin 2026' Yazısı Oluşturuldu

Toroslar'da 11. Etap İmar Planı Onaylandı, Yatırım Alanı Oluşturuldu