Japon Yüksek Mimar İnegöl’de depremi anlatacak

Japon Yüksek Mimar İnegöl’de depremi anlatacak

Japon Yüksek Mimar İnegöl’de depremi anlatacak

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği “Deprem Gerçeği / Türkiye-Japonya” seminerinde Japon Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’yi İnegöl halkı ile buluşturuyor.

BURSA (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası bir yandan deprem bölgesinin yaraları sarılırken, bir yandan da İnegöl Belediyesi şehirde deprem bilincini oluşturma adına çalışmalara başladı. Bu kapsamda “Deprem Gerçeği / Türkiye-Japonya” konulu bir seminer düzenlenecek. Seminerde Japon Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki ilçe halkıyla buluşacak.

DEPREM GERÇEĞİ MASAYA YATIRILACAK

1999 depremi sonrası Türkiye’ye gelen Yüksek Mimar ve aynı zamanda deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Malezya’daki Petronas İkiz Kulelerinin ve Japonya’nın en uzun asma köprüsü Akashi inşaatını yapan şirketin de İstanbul Şubesi Genel Müdürü. Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Genel Sekreterliği görevini de sürdüren Yoshinori Moriwaki, ülkemizin deprem gerçeğini konuşmak üzere İnegöl’e geliyor. 7 Mart Salı akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde gerçekleşecek seminerde; dünyanın, ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin deprem gerçeği masaya yatırılacak.

BAŞKAN TABAN’DAN İLÇE HALKINA DAVET

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, seminer öncesi bir açıklama yaparak tüm ilçe halkını programa davet etti. Deprem gerçeğinin göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Taban, “Ülkemiz acı bir tecrübe yaşadı. Bir yandan deprem bölgelerinde asrın felaketinin yaralarını sararken, bir yandan da şehirlerimizde alınacak önlemler, yapılan çalışmalar, bilgilendirme ve vatandaşları bilinçlendirme noktasında adımlar atmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı seminerimize davet ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da Mardin Yolu'na Kapsamlı Peyzaj Düzenlemesi

Van'da Kar Mücadelesi: 292 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Koli Ver' Kampanyası Ramazan'da Devam Ediyor

Altınordu'da Üreticilere 2.4 Milyon TL Destek

Kulp'ta Kar Nedeniyle Kapanan Kırsal Yollar İçin Temizleme Çalışması Başlatıldı

DEM Parti'den Kayyım Uygulamalarına Tepki: Eşbaşkanlar Görevlerine Dönmeli

Diyarbakır Eşbaşkanı Bucak, Eurocities ve B40 Temsilcileriyle Görüştü, TBB Encümen Toplantısına Katıldı

Eskişehir'de Gündoğdu Mahallesi İçin 378 Milyon TL'lik Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Van'da Özel Gereksinimli Bireyler Sinema Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 432 Kilometrelik 54 Mahalle Yolu Açıldı

Kayseri'de Üçüncü Gönül Sofrası Eskişehir Bağları'nda Hizmete Açıldı

Sazova Parkı'nda Ekolojik Dönüşüm: Kavaklar Çınarlarla Yenileniyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin İftar Buluşmaları Mahmudiye'de Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Siyer Sergisi Ramazan Ayında Yoğun İlgi Görüyor

Mert Şişmanlar, Yunusemre Belediyespor'da