İzmit Belediyesi tarafından 3-4 Ekim tarihlerinde Sabri Yalım Parkı'nda gerçekleştirilen Örgü Festivali, el emeğini, üretimi ve dayanışma kültürünü kent sakinleriyle buluşturdu.
İzmit Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Örgü Festivali, 3-4 Ekim tarihlerinde Sabri Yalım Parkı'nda yapıldı. Renkli stantlar, yaratıcı atölyeler ve el emeği ürünlerle donatılan festival, iki gün boyunca İzmitlilerden büyük ilgi gördü.
Renkli Stantlar ve Yoğun Katılım
El emeğini, üretimi ve dayanışmayı ön plana çıkaran festivalde, kadın girişimciler özenle hazırladıkları örgü işleriyle stantlarını süsledi. Vatandaşlar, el emeğiyle üretilmiş ürünleri inceleyip alışveriş yaparken, Sabri Yalım Parkı rengarenk iplikler ve tasarımlarla açık hava atölyesine dönüştü. Festival boyunca örgüye ilgi duyan her yaştan katılımcı, hem üretim sürecine tanıklık etti hem de keyifli zaman geçirdi.
Atölyeler ve Etkinlikler
İki gün boyunca 12.00-21.00 saatleri arasında açık kalan festival alanında düzenlenen ücretsiz örgü atölyeleri, iplik tanıtımları ve sürpriz etkinlikler yoğun ilgi gördü. Moly El Örgü İplikleri'nin katkılarıyla zenginleşen programda, katılımcılar örgü teknikleri hakkında bilgi alıp el emeği üretime dair yeni fikirlerle tanıştı.
Dayanışma ve Paylaşım
İzmit Belediyesi'nin üretimi destekleme vizyonuyla hayata geçirdiği festival, sadece alışverişin değil paylaşımın ve birlikte üretmenin de merkezi oldu. Kadın üreticiler, dayanışma içinde ürünlerini sergilerken kent sakinleri de bu emeğe destek verdi. İki gün süren festival, Sabri Yalım Parkı'nı renklendirirken İzmitliler için anlamlı bir hafta sonu etkinliğine dönüştü.