İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu

İzmit

İzmit Belediyesi'nin düzenlediği Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nin beşinci haftasında, aile içi bakım yükünün dengeli dağılımı ve adil paylaşımı ele alındı. Doç. Dr. Figen Paslı'nın katıldığı eğitimde, sürdürülebilir bakım süreci yön

İzmit Belediyesi tarafından bu hafta beşincisi düzenlenen Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde "Bakım Sorumluluğunun Dağılımı ve Adil Paylaşımı Eğitimi" verildi.

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün engelli bireylerin ailelerini güçlendirmeyi amaçladığı Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nin beşinci hafta eğitimi gerçekleştirildi. Akademide, ailelerin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen "Bakım Sorumluluğunun Dağılımı ve Adil Paylaşımı" konusu ele alındı. Cumhuriyet Yaşam Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilgi gören oturuma Doç. Dr. Figen Paslı katıldı.

Aile İçi Denge İçin Pratik Yaklaşımlar

Eğitim oturumunda, aile içindeki bakım yükünün adil paylaşılmasının önemi ve bakım sürecindeki rollerin dengelenmesi detaylı olarak işlendi. Programın, ebeveynlerin kendi ihtiyaçlarını fark etmelerini sağlamayı ve aile fertleri arasında dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Katılımcıların, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak bilgi ve becerilerle donanarak daha bilinçli bir ebeveynlik yaklaşımı benimsemesi hedefleniyor.

Kapsamlı İş Birliği ve Süreklilik Vurgusu

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, Kocaeli Barosu, Kocaeli Tabipler Odası ve ilgili derneklerin iş birliğiyle yürütülen Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nin toplam 12 hafta süreceği açıklandı. Akademi, engelli bireylerin ailelerine rehberlik ederek destekleyici ve kapsayıcı bir aile ortamı oluşturulmasına katkı sunmayı amaçlıyor. İzmit Belediyesi, ailelere yönelik bilgilendirici ve güçlendirici çalışmalarına devam edeceğini bildirdi. Projenin, ailelerin dayanışma ve bilgi temelinde güçlenmesine katkı sağlayarak toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediği vurgulandı.


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı

Çorum Mecitözü’ne 280 milyonluk dev kültür yatırımı... Çorum Hitit Kültür Merkezi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Belediye Başkanı Cin'i Kabul Etti

Bursa Kuzey Gişeleri’nde tehlikeli manevra!

Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Azm-i Milli Müzesi, Avrupa Endüstriyel Miras Rotası'na Dahil Oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Inter Academy Türkiye'yi Ziyaret Etti

Kartal Kavşağı Projesi İçin 20 Milyon TL Üzerinde Altyapı Çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, Araç Filosu Bakımını Kendi İmkanlarıyla Yürütüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MSK'nın Galibiyetinde Tribünde Yerini Aldı

Van Büyükşehir Belediyespor Taekwondo Sporcuları Kuşak Sınavında Başarılı Oldu

Mersin'de Yoğun Yağış Sonrası Temizlik ve Tahliye Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ara Tatilde Öğrenciler İçin Etkinlik Düzenledi