İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı

İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı

İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı

“Edebiyat Yolculuktur” temasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, Kültürpark İzmir Sanat’taki açılış konuşmaları ve lise öğrencileri için festival kapsamında düzenlenen “Yolculuk” temalı şiir, öykü ve deneme yarışmasının ödül töreni ile başladı.

İZMİR (İGFA) - 9. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, Kültürpark’ta İZKİTAPFEST-6. İzmir Kitap Fuarı ile eş zamanlı başladı.

Bu yıl “Edebiyat Yolculuktur” temasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival, üç gün boyunca edebiyat dünyasını buluşturacak. Direktörlüğünü şair Haydar Ergülen’in üstlendiği festivalin onur konuğu ise yazar Ayfer Tunç oldu. Türkiye’den ve dünyadan toplam 36 yazar ve şairin katıldığı festivalin açılışı, İzmir Sanat’ın bahçesinde bulunan Nazım Hikmet heykeli önünde yapıldı. Açılış programında lise öğrencileri için festival kapsamında düzenlenen “Yolculuk” temalı şiir, öykü ve deneme yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Ayrıca onur konuğu yazar Ayfer Tunç ile özel bir söyleşi de yapıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ödül kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti.

“UMUTLARIMIZI TAZELEDİLER”

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Dr. Cemil Tugay, “Bugün İzmir’in özel günlerinden birini yaşıyoruz. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, ‘Edebiyat yolculuktur’ temasıyla bizi hem kendi iç dünyamıza hem de birbirimize doğru yolculuğa davet ediyor. Bu yolculuk bizi kimi zaman bu şehrin enginliğine, kimi zaman öykünün sokaklarına, kimi zaman bir denemenin iç konuşma ve fikirlerine götürüyor ve bizi her seferinde insana, yaşama, umuda yaklaştırıyor. Edebiyat bizim birbirimizi anlamanızı sağlıyor. Festival kapsamında Türkiye çapında liseler arasında ‘Yolculuk’ temalı Edebiyat Yarışması düzenledik. Ülkemizin dört bir yanından öğrencilerimiz yarışmaya katıldı ve ülkemize dair umutlarımızı tazelediler. Genç arkadaşlarımız yazdıkları öykü, şiir ve denemelerle bu yolculuğun adeta pusulasını tuttu. Üç daldaki üç seçici kurulun titiz değerlendirmeleriyle 16 gencimiz ödüle hak kazandı. İstanbul’dan Siirt’e; Kütahya’dan Düzce’ye, yaşlarının heyecanı ve başarının gururuyla aramızdalar. Gençlerimizi ve her zaman yanlarında olan ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Çorlu Arama Kurtarma Ekibi, Kaza Kırım ve Enkaz Eğitimleriyle Hazırlıklarını Güçlendiriyor

Kırmızı Bültenle Aranan 12 Suçlu Gürcistan, Almanya, Avusturya ve Fransa'dan Türkiye'ye Getirildi

Kocasinan'daki Ekolojik Pazar 2025'te Rekor Kırdı

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi İkinci Taksit Ödemeleri İçin Son Gün 1 Aralık

Tepebaşı'nda İklim Değişikliğinin Tarım ve Gıda Sistemlerine Etkisi Masaya Yatırıldı

Gebze'de Okul Ziyareti: Büyükgöz ve Özyiğit Öğrenci ve Öğretmenlerle Buluştu

Ünye'de Aile İçi Şiddet ve Çocuk İstismarı Konferansı Düzenlendi

Nilüfer Belediyesi Kaçak Yapılara Karşı Operasyon Düzenledi

İzmit Belediyespor Veteranlar Turnuvası'nda İkinciliklerle Dikkat Çekti

Merkezefendi'de 5. Engelsiz Fest Heyecanı Başlıyor

Ünye Belediyesi, Öğretmenler Günü'nde Görev Yapan Öğretmenlere Tatlı İkramında Bulundu

Karatay'da Hacıların Geleneksel Buluşması Yeniden Başladı

ÇBSK, Haftayı Basketbol ve Voleybolda Galibiyetle Tamamladı

Tarsus'ta Okul Kantinlerine Ürün Sağlayan İmalathaneye Sıkı Denetim

İpekyolu Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Başladı