İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün açtığı İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 'Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma' projesi tüm hızıyla devam ediyor.  

İZMİR (İGFA)- Proje Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi, Polonya'dan Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie (OBEZ) ortaklığı ile yürütülüyor.

Proje kapsamında, çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin doğada eğitime ilgisini çekmek, onları ekosistemle ve ekolojiyle tanıştırarak kolay, anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde çevresel konuları sunmak amacıyla geliştirilecek bir Ekoloji Eğitim Merkezi kuruldu. Merkezde İzmir’de görev yapan 60 coğrafya ve fen bilgisi öğretmenine eğitici eğitimi verildi. Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Doç. Dr. Emre Alp 3 gün süreyle öğretmenlerle buluştu.

Eğitimlerin ardından öğrencilere yönelik eğitimler başlayacak. Biyomimikri yaklaşımı temelli ve iki ana modülden oluşacak bu eğitim ile  çocukların iklim değişikliği konusunda dayanıklı hale gelmelerini sağlamak, ayrıca öğrencilerde okulda, evde, toplumda doğaya saygılı bir davranış biçimi oluşturulması hedefleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, iklim değişikliği farkındalığı yüksek, ekoloji ve doğayla uyumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bu proje ile öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitimlerin yanı sıra iklim değişikliği ile mücadele stratejileri geliştirileceğini belirtti.  Yahşi, ayrıca iklim değişikliği ile mücadele etmenin ve geleceğimizi bu değişikliklere uyumlu hale getirmenin büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu alanda yapılan projeleri desteklediklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!