İzmir Güzelbahçe'den teröre lanet

İzmir Güzelbahçe

İzmir Güzelbahçe'den teröre lanet

İstanbul Taksim İstikbal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu (GEDEP) bileşenleri tarafından protesto edilerek basın açıklaması okundu.

İZMİR (İGFA) -Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi önündeki protestoya CHP eski milletvekili Musa Çam, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve HDP Güzelbahçe İlçe Başkanı’nın da aralarında bulunduğu GEDEP üyeleri katıldı.

Basın açıklaması öncesi terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

GEDEP dönem sözcüsü Duran Sınacı’nın okuduğu basın açıklamasında ‘‘İstanbul İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20 sıralarında meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 81 kişi yaralandı. İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen halk düşmanı terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

"Endişeliyiz, kaygılıyız. İnsanlarımızın bu tür saldırılarla hayatta koparılmasına tahammülümüz kalmadı" diyen GEDEP üyeleri, "Huzur istiyoruz, barış istiyoruz, kaygısız ve endişesiz yaşamak istiyoruz. Güzelbahçe Emek ve Demokrasi Platformu olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Yaşam hakkına ağır saldırı niteliğindeki bu bombalı saldırının ivedi ve etkili bir biçimde soruşturulmasını, toplumun adalet ve hakikat beklentileri doğrultusunda hareket edilerek eylemin faillerinin tespit edilmesini, olayın tüm hakikati ile kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından, ‘karanlığa teslim olmayacağız’, ‘Kahrolsun teröristler’, ‘Teröre karşı omuz omuza’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ gibi sloganlar atıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: izmir güzelbahçe'den teröre lanet

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı