İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık sektörü ranta kurban ediliyor

İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık sektörü ranta kurban ediliyor

İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık sektörü ranta kurban ediliyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vatandaşların devlet hastanelerinden randevu almakta zorlandığına dikkati çekerek, "Maddi durumu yerinde olanlar, özel hastanelerde sorunlarını çözüyor" dedi.

ANKARA (İGFA) - İYİ Parti’li Kabukcuoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, sağlık sektörünü ranta kurban ettiğini savundu.

Hükümetin sağlık sektörüne, şehir hastaneleri penceresinden; sadece para gözüyle baktığını öne süren Kabukcuoğlu, "Vatandaşlarımız, devlet hastanelerinden randevu almakta zorlanıyor. Maddi durumu yerinde olanlar, özel hastanelerde sorunlarını çözüyor. Türk hekimleri 5 dakika ara ile hasta muayene ederek dünya rekoruna koşuyor. AK Parti ile uygulamaya konulan performans sistemi tıpta kaliteyi bitirmiştir. Yapılan sağlık hizmetlerinin kalite değerlendirmesi yoktur. Randevu alamayan, tahlil sonuçları için hekime ulaşamayan, hastanelerdeki aşırı kalabalık nedeniyle canı burnuna gelen hasta ve yakınları geriliyor. Bu olumsuzlukların doğurduğu gerilim ve şiddetin hedefi ise sağlık personeli oluyor. AK Parti, toplumu ve sağlık personelini şiddetle tanıştırmıştır. AK Parti hükümetleri gereğini yapmayarak, kısmen sağlıkta şiddetin ortağı olmuştur. Hükümet, diğer devlet kurumlarına gösterdiği ilgiyi sağlık personeline göstermiyor" diye konuştu.

Kabukcuoğlu, Türkiye'de sağlık personeline ödenen maaşın gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu, 10 sağlıkçıdan 9'unun borçla yaşadığını, 2019'da yüzde 70 olan sağlık çalışanlarının borçluluk oranının, bugün yüzde 92'ye kadar çıktığını savundu.


Haber Kaynak : İGFA

Seatrade Cruise Global'de Türkiye’yi tanıttılar

ABD'deki Türk akademisyenden öğrencilere tavsiye

TİDER’in 5. Gıda Bankacılığı Zirvesi İstanbul’da düzenlendi

OGM Orman Okulları çocukları doğa ile buluşturuyor

New York’ta İmamoğlu'nun tutukluluğuna protesto

'Eş zamanlı üçlü pist' devreye giriyor

İstanbul soruşturmasındaki 14 tutuklu farklı cezaevlerine nakledildi

İznik’in tarihi zenginliği Bursa Kitap Fuarı'nda konuşuldu

Singapur Kruvaziyer Limanı’nda yenileme başladı

Küresel savaş ekonomiyi pozitif ayrıştıracak... Enflasyon yıl sonunda yüzde 27,5 yerine 29,5'e gerileyecek

Sabancı Gençlik Seferberliği’ne Davos’tan ödül

Aybüke Albere İstanbul’da sahneyi salladı

İstanbul Bakırköy'de 'Köy Enstitüleri' konuşuldu

İzmir'de engelleri dansla kaldırdılar

Navigasyon tembelleştiriyor mu?