İYİ Parti kurucularından Andican istifa etti!

İYİ Parti kurucularından Andican istifa etti!

İYİ Parti kurucularından Andican istifa etti!

Devlet eski Bakanı ve önceki dönem İYİ Parti Milletvekili Ahat Andican, sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İYİ Parti kurucularından Devlet eski bakanı Ahat Andican istifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Andican paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Dostlar, Bugün itibarıyla kurucusu ve milletvekili olmaktan onur duyduğum İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum. Daha önce iki dönem milletvekilliği, bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, korku ve baskı ikliminin hâkim olduğu bir dönemde, Cumhuriyet değerleriyle ve Atatürk Türkiye'siyle kavgalı bir zihniyete karşı mücadele etmenin milli bir görev olduğu inancıyla elimi taşın altına koymuş, İYİ Parti kurucusu olmuştum. Meclisin 27. Dönemi boyunca yüzlerce TV programına çıkmış, bazı meclis konuşmaları sosyal medyada bir milyondan fazla izlenmiş, seçim bölgelerinde cadde, mahalle, sokak ve ev düzeyinde saha çalışmaları yapmış bir milletvekili olarak İYİ Partiye gerektiği şekilde hizmet etmiş olduğuma inanıyorum. Kuşkusuz takdir yüce milletimizindir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır. Diğer taraftan oy için devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlar ve montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bu zihniyet küçük bir farkla da olsa seçimleri kazanmıştır ve iktidarını sürdürmektedir. Dolayısıyla mücadele devam etmelidir. Bu nedenle "Partisiz Muhalefet" saflarına katılmış bulunuyorum. Bugünden sonra sade bir vatandaş olarak bulabildiğim her mecrada yukarıda tanımladığım zihniyete karşı mücadeleyi sürdüreceğim. Geçmiş yasama döneminde oylarıyla beni meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren, yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın..."

https://twitter.com/AhatAndican/status/1668137937060470784


Haber Kaynak : İGFA

5 kıtadaki 5G deneyimi Türkiye'ye getirmeye hazırız

İstanbul Bakırköy’de pazar denetimleriyle güvenli alışveriş dönemi

İstanbul Maltepe’de okul kantinlerinde sıkı denetim

Çanakkale Belediyesi Açık Veri Platformu Hizmete Girdi

Kahramanmaraş'ta Münazara Turnuvası Finali 16 Ekim'de

L’Étape Türkiye by Tour de France’da Asperox Bikepedia rüzgar gibi esti

Bakan Göktaş: 16 Yaş Altı Sosyal Medya Bağımlılığına Karşı Önlem Geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Sağlıklı Kentler Birliği'nden çevre ödülü

Denizli'de 102 Genç Cumhuriyetin Yıldönümünde Çevre Temizliği Yaptı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, Belediye Başkanı Çerçioğlu'nu Ziyaret Etti

Aksaray'da Kasaplara Hijyen ve Fiyat Denetimi

Hendek'te 3 bin 100 metrelik içme suyu hattı devreye giriyor

Konya potada yenilmezlik serisini 5'e çıkardı

Ev Hayvanları Yetiştiricilerine Sertifikalı Eğitim Programı

Yalova'da Dünya E-Atık Günü Etkinliğinde 700 Kilogram Elektronik Atık Toplandı