İTÜ'nün 'Canlı Ansiklopedim'ne 'kalite' etiketi

İTÜ

İTÜ'nün 'Canlı Ansiklopedim'ne 'kalite' etiketi

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Dr. Sedat Üründül Anaokulu; öğrencileri bilinçlendiren “Canlı Ansiklopedim” projesi ile Kalite Etiketi’ne layık görüldü.

İSTANBUL (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi her branştan ve düzeyden öğretmenlere bu konuda yol gösteriyor. 

Eğitimcilere ve öğrencilere farklı alanlarda uluslararası proje ortaklarıyla çalışma imkanı sunan eTwinning programı öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerini geliştirmelerine de destek oluyor.

Ekipler iki ya da daha fazla öğretmenden, kütüphaneciler ve öğrenciler tarafından oluşturuluyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların (öğrencilerin yaş aralığı 3-19) katılabileceği projelerde müfredatlar arası işbirliği de yapılabiliyor.

Dr. Sedat Üründül Anaokulu’ndan Nergis Sever’in liderliğinde yürütülen "Canlı Ansiklopedi" çalışması, öğrencileri doğa hakkında bilinçlendirdi. Önceden belirlenen ulusal ve Avrupa standardına erişen proje çıktılarıyla “Ulusal Kalite Etiketi”’ne layık görüldü.

Proje 3 ila 6 yaş grubundaki öğrencileri doğa ile buluşturarak, onlarda doğa farkındalığı ve çevre bilinci oluşmayı amaçladı. Proje kapsamında Mart’tan Haziran’a kadar olan dört aylık sürede 14 farklı konu başlığı işlendi. Öğrenciler, Atık Ayrıştırma & Geri Dönüşüm Eğitimi, Toprak Ana Çevrimiçi Eğitimi, Kompost ve Gübre, Ekim Alanın Hazırlanması gibi eğitimler aldılar. Ayrıca ‘Tohum Topu’ etkinliği düzenlenerek, tohumun ne olduğu, hangi bitkilerin, meyvelerin ve sebzelerin çekirdeklerinden tohum olduğu konuşuldu. Sonrasında tüm çocuklar kişisel tohum toplarını bahçeye ve saksılara diktiler.


Haber Kaynak : İGFA

Muş Belediyesi Eşbaşkanları Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Denizli'de Okul Kantinlerine Yönelik Kapsamlı Denetimler Başladı

Şanlıurfa'da Öğrenciler Doğa ve Tarımla Buluşuyor

5. Niğde Gastronomi Festivali 17-23 Ekim'de Düzenlenecek

Kayseri'de 100 Milyon TL'lik Develi Terminal Binasında Sona Yaklaşıldı

İranlı-Fransız Ressam Mohsen Omid Khoda'nın Türkiye Temalı Sergisi İpekyolu'nda Açıldı

Çanakkale Çarşı Alışveriş Günleri Renkli Kortejle Başladı

Hack@Ordu Girişimcilik Yarışması Başvuruları Başladı

Tepebaşı Belediyesi'nin Öğrencilere Yönelik Beslenme Desteği Sürüyor

Manisa'da Dünya Beyaz Baston Günü'nde Farkındalık Yürüyüşü

Avrupa Seramik Rotası Genel Kurulu Castellón'da Başladı

Eyüpsultan'da 12 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planı onaylandı

Cumhuriyet'ten Günümüze Denizli Fotoğraf Sergisi Açıldı

İpekyolu Belediyesi: Mahallelerimize Doğalgaz Çekilmesi AKSA’nın Sorumluluğundadır

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI