İşte İstanbul'un yeni taksileri...

İşte İstanbul

İşte İstanbul'un yeni taksileri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni taksileri tanıttı. Şubat ortasında 300’e yakın yeni taksiler yollarda olacak. Akıllı tepe lambaları taksimetre ile bağlantılı olan yeni taksilerde ‘yolcu seçme, yolcu almama’ gibi yaşanan sorunlar ortadan kalkıyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un taksi sorunu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) attığı adım sonuç verdi.

UKOME ‘den çıkan ihtiyaç fazlası bin 803 minibüs ile 322 dolmuşun dönüşüm kararının hazırlıkları yapıldı.  İlk prototipi basın mensuplarına tanıtıldı.

Taksiler geniş kapasiteli 8+1 panelvan araçlardan seçildi. Taksiyi paylaşımlı kullanmak isteyen yolcular için mobil uygulama firmalarla uygulama geliştirme teknikleri devam ediyor ve UKOME’ye sunulacak.

Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezinde taksi araç içi görüntüleri üzerinden denetimi sağlayabiliyor. Taksi içerisinde yolcu ve şoför arasında güvenlik bölmesi var ve nakit para alışverişi için açılıp kapanabilen kapak bulunurken şoför ve yolcu iletişimini sağlayan intelkom sistemi de yer alıyor.

Taksilerde görme engelli yolcular için “braille alfabesi” bulunuyor.

Bu arada S.O.S ibaresi ve panik butonuyla da şoförün de ve vatandaşın da güvenliği ön plana alınıyor.

Taksi içi kamera sistemi bulunurken mobil uygulamalardan da faydalanılabilecek. Şoförler taahhüt verecek, üç yıl boyunca el değiştiremeyecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: işte istanbul'un yeni taksileri...

İzmit Kent Meydanı’nda tarihi kutlama

İlk ödemeler Mayıs'ta annelerin hesabında

İstanbullularla buluşturan 'Enstitü'

Bursa İznik'te müziğe adanmış bir ömür

Sakarya Büyükşehir'den güreşçilere moral ziyareti

İstanbul Büyükşehir'den cenaze aracı iddialarına yalanlama

Öğrenciler hem ambalaj tasarlayacak, hem de kazanacak

Tekstil sektörüne yön verecek projeler yarıştı

Romanya'daki soydaş Türkçe öğretmenlerine MEB'den İstanbul programı

Manisa'da kültür ve sanatla “Dolu Dolu Festival”

KADEM'de bayrak değişimi

Manisa’da halk ekmek büfelerinin sayısı 44’e ulaştı

KADEM Kahramanmaraş İl Başkanı Taşkıran, şehri temsil etti

İstanbul Valisi: Toplanma çağrısı yapanlar provokasyondur!

ASAT iklim krizi ve su kayıpları çalıştayına ev sahipliği yaptı