İstanbul'un uç mahalleleri doğal gaza kavuşuyor

İstanbul

İstanbul'un uç mahalleleri doğal gaza kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çatalca’nın Yalıköy mahallesi sakinlerini daha temiz, daha konforlu bir yaşama kavuşturdu.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un uç ilçelerindeki doğal gaz sorunu mahalle mahalle çözülüyor. İGDAŞ, 18 yıllık bekleyişi sevince çevirerek Çatalca’nın Yalıköy mahallesini doğal gaza kavuşturdu.

Törende konuşan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, “Bu yılki 65 milyar liralık bütçemizin yarısına yakınını yatırımlara ayırdık” dedi.

3 yıl boyunca yapılan yatırım ve hizmetleri “150 Gündü 150 Proje” vizyonu çerçevesinde İstanbullularla buluşturduklarını söyleyen Çağlar, bu kapsamda İstanbul’daki doğal gaz ağını İstanbul’un uç noktalarına kadar genişlettiklerini belirterek, İGDAŞ bünyesindeki binlerce emekçinin, kilometrelerce yolu kat ederek doğal gazı her eve ulaştırmak için gece gündüz çalıştığına dikkat çekti.

Bölgede 30 km PE hat, 500 adet servis kutusu montajı ve beş noktada yapılan yatay sondajlar ile dere geçişleri tamamlanarak gaz verildi.

Projenin kullanıcı sayısı 1.100 hane olarak belirlendi.


Haber Kaynak : İGFA

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası