İstanbul'un spor vizyonu: 2036 Olimpiyatları

İstanbul

İstanbul'un spor vizyonu: 2036 Olimpiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hizmet ve İletişim Grubu iştiraki Spor İstanbul’un şehrin spor vizyonunu güçlendirmek ve uluslararası hedeflere ulaşmak için başlattığı “Spor Buluşmaları”nın ilki düzenlendi. Etkinlikte Paris 2024 Olimpiyatları’ndan veriler değerlendirilerek İstanbul’da atılması gereken adımlara dair çalışma planı belirlendi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hizmet ve İletişim Grubu iştiraki Spor İstanbul’un öncülüğünde düzenlenen Spor Buluşmaları etkinlik serisinin ilki, İBB Haliç Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlk buluşmanın teması; İstanbul’da düzenlenecek 2027 Avrupa Oyunları ve şehrin 2036 Olimpik ve Paralimpik Oyunları adaylığı için bir durum değerlendirmesi yapmak amacıyla “Olimpiyatlar ve Paris 2024” oldu.

Birçok üniversitenin spor bilimleri fakültelerinden dekanlar ve öğretim üyeleri, ilçe belediyelerinin spor müdürleri, spor kulübü ile federasyon temsilcileri ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin yönetim kadrosundan isimler İstanbul’un spor alanındaki hedefleri doğrultusunda stratejik fikir alışverişlerinde bulundu.

İSTANBUL’UN SPOR HEDEFLERİ İÇİN BİRLİK VURGUSU

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İstanbul’un spor alanındaki uluslararası hedefleri için iş birliği mesajı verdiği konuşmasında “İstanbul’un ev sahibi olacağı 2027 Avrupa Oyunları ile aday olduğumuz 2036 Olimpik ve Paralimpik Oyunlar için federasyonlar ve bakanlıkla iş birliği içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 2027 ve 2036 hedefleri için fiziksel aktivite alışkanlıklarının önemine de dikkat çeken Onur, “Spor İstanbul olarak ilk amacımız şehrin fiziksel aktivite oranını artırmak. Bu doğrultuda her yıl ölçüm yapıyoruz. 2019’da yüzde 13 olan fiziksel aktivite oranının 2023 sonunda yüzde 35’e çıktığını tespit ettik. Her gün 40 bin kişilik bir stadyumu dolduracak kadar insan tesislerimizi kullanıyor, 2024 yılında tekil kullanıcı sayımız 800 bin kişi oldu. Sporda başarılı olmak için öncelikle tabanın büyümesi gerekiyor. Fiziksel aktivite arttıkça spor yapan da artacak bu da sporcu sayısını artıracak. Biz spor okullarımızla her yıl 130 bin çocuğu sporla tanıştırıyoruz” dedi.

Basın mensupları, spor yöneticileri, akademisyenler, sporcular ve antrenörler gibi farklı paydaşlardan kişilerle yapılan geniş kapsamlı ankete de değinen Onur, “Spor dünyasından 500 kişiyle anket yaptık. Sportif başarı için liyakat en çok talep edilen kriter oldu. Onu altyapıdan yetenek geliştirme, sporcu takibi, antrenör ile yönetici eğitimi ve altyapı ile tesis iyileştirilmesi takip etti” şeklinde konuştu.

Sunum sonrasında katılımcılar, İstanbul’un sportif hedeflerine yönelik önceliklerine dair fikirlerini paylaştı ve Spor Buluşmaları’nın ikinci toplantısının teması da “Stratejik Plan ve Yol Haritası” olarak belirlendi.


Haber Kaynak : İGFA

Güzelyurt'ta Köprü Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Güzelyurt Şahinler Mahallesi'ne Doğalgaz Altyapısı Geliyor

Güzelyurt'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Üsküdar'ı Geçerek Zirvedeki Farkını Açtı

Bursa'nın Geleceği İçin Bilimsel Planlama Çalışmaları Sürüyor

Bursa'da Çocuklar İçin Ücretsiz Keman ve Çello Eğitimi Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kardeşlik Sofrası Karacabey'de Kuruldu

Şanlıurfa'da Kapasite Geliştirme Eğitimi: Sorun Dinleme ve Empati Vurgulandı

Bursa'da çocuklar mimarlık atölyesinde hayallerindeki evleri tasarladı

Bursa'da 15 Yıllık Dostluk: Yaren Leylek ve Adem Amca Yeniden Buluştu

Nevşehir'de Mehteran Takımı Ramazan Geleneğini Mahalle Mahalle Yaşatıyor

Nevşehir Belediyesi'nde Geleneksel Gençlerle Sahur Buluşması Yoğun İlgi Gördü

Denizli Kent Konseyi, Engelliler ve Gençlik Meclisleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Sinanpaşa Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak'ın Vefatı Dolayısıyla Başsağlığı Mesajı Yayımladı