İstanbul'un barajları alarm veriyor!

İstanbul

İstanbul'un barajları alarm veriyor!

İSKİ verilerine göre, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı yüzde 30,18'e geriledi. Yüzde 50'nin altına düşen barajlardaki doluluk oranlarında Pabuçdere, Alibey ve Kazandere'deki barajlar yüzde 7 seviyesinde olduğu gözlendi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'un suyunu sağlayan 10 barajdaki doluluk oranı kurak ve yağışsız geçen yazın ardından yüzde 30,18'e düştü.

İSKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan doluluk oranlarında Alibeyköy ile Kazandere ve Papuçdere barajlarının doluluğu yüzde 10'un altına indi.

Verilere göre barajların aldığı yağış miktarı geçen yılların oldukça gerisinde kalırken, 2023 yılında metrekareye 852 kilogram yağış düşen İstanbul barajlarında bu yıl, metrekareye sadece 480 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

İstanbul barajlarında en yüksek doluluk oranı yüzde 52 ile Elmalı Barajı'nda ölçülürken, en az doluluk oranı ise yüzde 6 ile Alibeyköy Barajı'nda kayıtlara geçti.

İstanbul'un barajlarındaki bugünkü doluluk oranları ise şöyle yansıdı:

Ömerli yüzde 27, Terkos yüzde 40, Büyükçekmece yüzde 32, Darlık yüzde 32, Sazlıdere yüzde 42, Pabuçdere 67, Alibey yüzde 6, Kazandere yüzde 9, Istrancalar yüzde 33.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul'un barajları alarm veriyor!

Keçiören'de Dört İlin Hemşehrileri İftarda Buluştu

Ermenek'te Muhtarlar İftar Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

Nilüfer'de park ve orman arazisine kaçak inşa edilen barakalar yıkıldı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Toroslar Belediye Başkanı, Personeliyle Ramazan Bayramı Öncesi Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

İllere göre bayram namazı saatleri... Türkiye ve dünyada ilk namaz vakitleri

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı

Mersin'de Ramazan Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti ve Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Ardahan Belediyesi, 18 Mart Öncesi Şehitlikte Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Hamamözü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

Ramazan Bayramı'nda Kent Lokantası ve Halk Ekmek Büfeleri Kapalı Olacak

Altınordu Belediyesi, Ramazan Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Personelle Bayramlaştı