İstanbul'daki sokak olaylarıyla ilgili dezenformasyon iddiaları çürütüldü

İstanbul

İstanbul'daki sokak olaylarıyla ilgili dezenformasyon iddiaları çürütüldü

İletişim Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmasının ardından başlayan sokak olaylarıyla ilgili yayılan “Eli baltalı kimse yoktu. Öğrencilerden bir tanesinin elinde bırak baltayı, bir çubuk yoktu” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Söz konusu dezenformasyonla ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması ardından yaşanan sokak olaylarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştiği hatırlaldı.

Provokasyonlara karşı önlem alan ve kamu düzeni ile huzuru korumaya çalışan 150 polis memurunun yaralandığı ifade edilirken gösterilerde, polis memurlarına asit, havai fişek, taş, cam şişe, balta, tornavida ve pense gibi çeşitli aletlerin fırlatıldığı, güvenlik birimleri ve olay yerindeki kameraların kayıtlarıyla sabitlendiği vurgulandı. İncelenen görüntüler ve deliller, bu suç unsurlarının kullanıldığını net bir şekilde ortaya konduğunun altı çizildi.

İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulunarak, dezenformasyonla mücadele kapsamında bu açıklamayı kamuoyuyla paylaştı.

Yetkililer, olaylara ilişkin somut delillere dayalı bilgilerin esas alınması gerektiğini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Ilgaz Gazidede Mahallesi'nde İmar Plan Tadilatı Askıya Çıktı

Çemişgezek Belediyesi Doğrudan Satış Başvuru Dilekçesi

Çemişgezek'te Şehit Yakınları ve Gaziler İftarda Buluştu

Siirt Valisi Kızılkaya, Şirvan'daki Maden İşçileriyle İftarda Bir Araya Geldi

Siirt'te Ramazan Ayına Özel Tasavvuf Müziği Konseri Düzenlendi

Martin, Fe TV’de açıkladı: Uzunköprü’nün geleceği OSB’de

Benzine 1,07 lira zam

Başkan Seçer Avrupalı Başkanları ağırladı

Londra'da Türk Modası rüzgarı

Adalet Bakanı Gürlek'ten Başsavcılıklara Bahis ve Kumar Mücadelesi Genelgesi

Ulusal Vefa Programı Ramazan'da da Desteklerini Sürdürüyor

Aksaray Belediyesi Gazze'de Ramazan Boyunca Günlük Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruyor

Tepebaşı'nda Engelli Aileleriyle Ramazan İftarında Buluşma

Bakan Göktaş, Şehit Aileleri ve Gazilerle TBMM'de İftarda Buluştu

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Ramazan'da Vatandaşların İftar Sofrasında