İstanbul'da unutulan eşyalar açık artırmaya çıktı! Elektrikli skuterlar rağbet gördü

İstanbul

İstanbul'da unutulan eşyalar açık artırmaya çıktı! Elektrikli skuterlar rağbet gördü

İstanbul'da İETT'nin Karaköy Binası’nda düzenlenen açık artırmada 3 bin 921 eşya 705 bin liraya satıldı. İstanbul'da unutulan eşyaların açık artırmasında elektrikli skuterdan, kazanlı ütüye kadar binlerce ilginç eşya açık artırmayla yeni sahibini buldu.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’da toplu taşıma araçlarında unutulan ve bir yıl boyunca sahipleri tarafından alınmayan eşyalar, bir yıllık bekleme sürelerinin ardından İETT’nin Karaköy Binası’nda düzenlenen açık artırma ile satışa çıkarıldı.

Elektrikli skuter, kazanlı ütü, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar, envaiçeşit enstrüman gibi dikkat çeken 3 bin 921 farklı eşya, toplamda 705 bin TL’ye alıcı buldu.

Unutulan eşyalar arasında özellikle elektrikli skuterlardan kazanlı ütülere kadar birçok ilginç ürün bulunması hem alıcıların hem de izleyicilerin ilgisini çekti.

Açık artırmada en çok ilgi gören gruplar arasında dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları yer aldı. İhaleyi kazanan Zafer Şat, “Bu kadar farklı ve büyük eşyaların unutulmuş olması şaşırtıcı. İETT’nin düzeni ve ürünlere gösterdiği özen de takdire değer. Geçen yıl ikinci olmuştum, bu yıl kazandığım için mutluyum,” dedi. Şat, ürünleri sosyal medya ve mağazasında satmayı planladığını belirtti.

BAĞIŞ VE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İETT Yolcu İletişim Şefi ve Bulunmuş Eşyalar İhale Komisyon Başkanı Remziye Özgür, unutulan eşyaların sınıflandırılarak bir kısmının sosyal hizmetlere bağışlandığını söyledi. Giyilmemiş kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Özgür, ihalenin aynı zamanda sosyal sorumluluk boyutuna dikkat çekti.

UNUTULAN EŞYALAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Hatırlanacağı gibi unutulan eşyalar, bulundukları noktada kaydedilip, bir yıl boyunca sahiplerinin gelip alması için bekletiliyor. Sahipleri çıkmayan eşyalar, depolama alanlarının sınırlı olması nedeniyle açık artırma yoluyla satılıyor. Bu yılki ihalede unutulan eşyalar hem çeşitliliğiyle hem de toplanan gelirle dikkat çekti. Elektrikli araçlar, teknolojik cihazlar ve günlük kullanım eşyaları gibi geniş bir yelpazeye yayılan ürünler, yeni sahibini buldu.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!