İstanbul'da tarihi kapıdaki tahribata soruşturma!

İstanbul

İstanbul'da tarihi kapıdaki tahribata soruşturma!

İstanbul'un simge tarihi yapılarından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tarihi İmparatorluk Kapısı'nın zarar gördüğü ortaya çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi kapıdaki tahribatla ilgili inceleme başlattı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Ayasofya’nın tarihi kapısının tahrip edilmesinin çok acı olduğunu belirterek sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.

Polat, sosyal medya hesabından 1. derece tarihi yapı olan Ayasofya’ya kasten zarar verilmesinin savcılığa taşınması gerektiğini belirtti.

Ortada tarihi yapıya kasten zarar verme ve tahrip etme suçu olduğunu belirten Polat, bunun 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası karşılığı olduğunu da ekledi.

Hatırlanacağı gibi konuyu ilk olarak Sanat Tarihi Derneği, sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme getirmişti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, Ayasofya Camii İmparatorluk Kapısı'nın tahribatına yönelik incelemenin yapılması için idari ve teknik olmak üzere 2 müfettişin görevlendirildiğini kaydetti.

https://twitter.com/VakiflarGM/status/1516389916485246977

Haber Kaynak : İGFA

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında