İstanbul'da tarihi kapıdaki tahribata soruşturma!

İstanbul

İstanbul'da tarihi kapıdaki tahribata soruşturma!

İstanbul'un simge tarihi yapılarından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tarihi İmparatorluk Kapısı'nın zarar gördüğü ortaya çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi kapıdaki tahribatla ilgili inceleme başlattı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Ayasofya’nın tarihi kapısının tahrip edilmesinin çok acı olduğunu belirterek sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.

Polat, sosyal medya hesabından 1. derece tarihi yapı olan Ayasofya’ya kasten zarar verilmesinin savcılığa taşınması gerektiğini belirtti.

Ortada tarihi yapıya kasten zarar verme ve tahrip etme suçu olduğunu belirten Polat, bunun 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası karşılığı olduğunu da ekledi.

Hatırlanacağı gibi konuyu ilk olarak Sanat Tarihi Derneği, sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme getirmişti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, Ayasofya Camii İmparatorluk Kapısı'nın tahribatına yönelik incelemenin yapılması için idari ve teknik olmak üzere 2 müfettişin görevlendirildiğini kaydetti.

https://twitter.com/VakiflarGM/status/1516389916485246977

Haber Kaynak : İGFA

Özel'e bir tepkide Bakan Tunç'tan

Kartingte görkemli sezon açılışı... İkincisi Mayıs'ta İstanbul'da

Okullar dijital çağa uyum sağlıyor

Akciğer kanseri için belirli kişilerde yıllık tarama şart

Ramazanda en çok tercih edilen teknoloji ürünleri oldu

İstanbul Saraçhane'de OZBİ konseri ilgi gördü

TOFAŞ ligde Anadolu Efes’e konuk oluyor

En çok ihracat plastik sektöründen geldi... Sektörün üç aylık verisi 2,5 milyar dolar

İBB Kültür'ün 'Sanat Rotası'na Nisan'da da devam

İstanbul'da 'Özgürlük ve Demokrasi Şenliği'nde son gün

Sibel Can'dan görkemli geri dönüş

CHP'de olağanüstü kurultay günü... Üç aday yarışıyor

Bu tür pozisyonlar fıtığa neden oluyor!

Manisa Büyükşehir’den bölgesel güçlü kooperatifler vurgusu

Mehmet Topal’ın takımı Petrolul’den ‘özel’ galibiyet