İstanbul'da silüeti bozan aykırı yapıya 'durdurma' istendi

İstanbul

İstanbul'da silüeti bozan aykırı yapıya 'durdurma' istendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen yurt binasındaki uygulamaların durdurulması için Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Süleymaniye Camii’nin görünümünü etkileyen yapı için acil durdurma istedi. Koruma Bölge Kuruluna başvuran İBB, yapı projesinin yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtti.

EMSAL UYARISI YAPILDI

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı eliyle yapılan itirazda, kamuya terk işlemlerinin dahi yapılmadığı belirlenen projenin yeniden değerlendirilmesi istendi.

Onay süreçlerinin tamamlanmadan ruhsat ve inşaat sürecinin başlatıldığı binayla ilgili , ‘emsal’ uyarısı yapıldı.

Süleymaniye yenileme alanında; bir adada yapılacak uygulamanın bütün yenileme alanına emsal teşkil edeceğine dikkat çekildi. Daha titiz bir çalışma sürdürülmesi gerekirken, son derece büyük kütleli ve siluete olumsuz etkisi olan bir proje hazırlandığının altı çizildi.

Projesi yerel seçimlerin hemen ardından 1 Nisan 2019’da iletilen, ‘Yenileme Alanları Ada Avan Projeleri’ ile ilgili mevzuatın gerektirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı onayı bulunmayan ve Dünya Miras Alanı Süleymaniye’nin siluetini perdeleyen projenin yeniden ele alınmasını istedi. 


Haber Kaynak : İGFA

10. Bilim ve Fikir Festivali’nde liseli gençler projeleriyle yarıştı

PTT AŞ Avrupa'da ülkemizi temsil edecek

Seda Sayan’ın sorusuna Özgür Aras’tan polemik yaratacak cevap

TTYD'de Oya Narin'e güvenoyu

Bursa Nilüfer'de en iyi kitap kapağı tasarımlarına ödül

Nükleer enerji temiz enerji kaynağı mı?

Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali başladı

“Balığın Karnında” sergiye açıldı

Geçici kapatılan İSPARK otoparkları açıldı

Genç karateci Türkiye’nin gururu oldu

Her 100 kişiden biri şizofren mi?

Aksiyon filmleri artık burada çekilecek

Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı

Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu