İstanbul'da Silivrili muhtarlar 'Temel AFAD Gönüllüsü' oldu

İstanbul

İstanbul'da Silivrili muhtarlar 'Temel AFAD Gönüllüsü' oldu

İstanbul'da Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından Temel AFAD Gönüllüsü eğitimlerini tamamlayan 35 mahalle muhtarına Destek AFAD gönüllüsü eğitimi verildi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’deki belediyeler arasında vatandaşlarına en fazla afet eğitimi veren belediye olan Silivri Belediyesi, afetlere hazırlıklı bir kent oluşturma yolunda ilklere imza atmaya devam ediyor.

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından Temel AFAD Gönüllüsü eğitimlerini tamamlayan 35 mahalle muhtarına Destek AFAD Gönüllüsü eğitimi veriliyor. Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekipleri tarafından verilen eğitimlerin ardından sertifikalarını alan muhtarlar, Destek AFAD Gönüllüsü olarak Silivri Afet Koordinasyon Merkezi ekiplerine katılmış olacak. Eğitim parkurunda muhtarları ziyaret eden Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, afetlere karşı aldıkları yazılı ve görsel eğitimler ardından şimdi de uygulamalı eğitime geçitiklerini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a böyle bir uygulama yaptıkları için teşekkür etti.

Ziyaret esnasında konuşan Başkan Yılmaz, İstanbul’daki ilçeler arasında tüm mahalle muhtarlarının eğitimlerini tamamlayarak afet gönüllü ekibine dahil eden tek belediye olduklarını kyadetti.

Muhtarlara verilen eğitimleri değerlendiren Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ise, eğitimler sonunda sertifikalarını da vereceklerini belirterek, "Muhtarlarımız Destek AFAD Gönüllüsü olarak Silivri Afet Koordinasyon Merkezi ekiplerimize katılmış olacak. Silivri’de başta deprem ve sel felaketleri olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı olmak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul–Antalya karayolunda korkutan kaza

Beauty Of Turkey'nin yıldızı Nevide Çiçek 

Patrik Kerim'den Midyat’a anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin net tavrını yineledi

Büyük Zafer'e Bakırköy'de coşkulu kutlama

Türkiye'de siber suçlara büyük darbe! 10 günde 189 milyon TL’lik varlığa el konuldu

İstanbul Maltepe'de filede 'Zafer' turnuvası

Yüzücüler kulaçlarını TEGV’li çocuklara eğitim desteği için attı

Nevşehir Belediyesi Atletizm Takımı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye, gelişim odaklı yaklaşımıyla insan kaynağına değer katıyor

BtcTurkVadi Açıkhava'da 'Seçkin' performans

TBMM’nin Gazze tezkeresi Resmi Gazete'de

Hava sıcaklığına dikkat! Dereceler 40'ı bulacak

BNP Paribas Cardif Türkiye’de tazminat bildirimi artık parmaklarınızın ucunda

SMA tedavisinde Türkiye gelişmiş ülkelerin önünde