GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da 'Medeniyet' rüzgarı

İstanbul

İstanbul'da 'Medeniyet' rüzgarı

Hatay’ın dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu İstanbul’da sahne aldı.

İSTANBUL (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yardım ve destek çalışmaları devam ediyor. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı da Hatay’ın kadim kültüründen aldığı güçle ve sanatla yaralarını sarması için ‘Dayanışmanın Müziği’ projesini hayata geçirdi. Projenin ilk konseri, 31 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) gerçekleşti. İBB Orkestraları Türkiye'yi sarsan depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu unutulmaz bir konser verdi. 

İKİNCİ KONSER BU AKŞAM

İstanbullular, yıl boyunca devam edecek dayanışma sürecinin ilk konseri için CRR’deki tüm koltukları doldurdu. Davetiyeleri ücretsiz olarak Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edilen konserde İBB Orkestraları’nın seçkin repertuvarı, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 

2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen, Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan Antakya Medeniyetler Korosu’nun performansı da dinleyenleri mest etti. Bölgenin kültür mozaiğini sanatına yansıtan koro, Hatay’ın zengin müziğini sanatseverlerle buluşturdu.

Proje kapsamında ikinci konser, 1 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’de yine CRR’de gerçekleştirecek. İBB Orkestraları’na bu kez Hatay Akademi Orkestrası ile birlikte sahne alacak. 

DAYANIŞMANIN MÜZİĞİ

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Dayanışmanın Müziği’ projesiyle, yaşanan felaketin ardından depremde sanatçıları anmak ve Hataylı sanatçılara destek olmak için konserler gerçekleşecek. Bu dayanışma ve güç birliği; hem Hatay’ın kadim kültürlerden beslenen müzikal mirasını İstanbullularla buluşturmanın aracı hem de Hatay’ı kültür sanattan aldığı güçle yeniden ayağa kaldırmanın bir vesilesi olacak. Konserin ücretsiz davetiyeleri, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarında duyurulmasının ardından, Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul'da 'medeniyet' rüzgarı

Altay Tankı’nın ateş gücü SARSILMAZ'dan! SAR 127 MT envanterde

Erciyes Kayak Merkezi'nde Kış Sezonu 18 Aralık'ta Başlıyor

Kırşehir'de 1. Âşık Paşa Dil ve Şiir Festivali Başladı

Aksaray Belediyesi, Selçuklu Külliyesi Yanına Sosyal Tesis İnşa Ediyor

Kahramanmaraş'ta Sanayi Kavşağı Projesi Hızla İlerliyor

TBB Başkan Vekili Seçer, AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı'nda Konuştu

Türkiye İMSAD’dan yapı malzemesi sanayisine dijital dönüşüm atağı

Türkiye'de taksiler en çok hangi durumlarda çağırılıyor?

Pendik'te Velibaba 8. Bölge İmar Uygulaması Tapuya Kaydedildi

Hz. Mevlâna, Kahramanmaraş'ta Tasavvuf Musikisi ve Sema ile Anıldı

Aksaray Belediyesi, Kış Aylarında Günlük 7 Bin Kişiye Sıcak Çorba İkram Ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KPSS ve LGS Adayları İçin Deneme Sınavları Düzenledi

Terme'de Toplu Ulaşımda SAMKART Dönemi Başladı

1. Âşık Paşa Dil ve Şiir Festivali Kırşehir'de Tamamlandı

Mersin'deki Ata Eğitim Merkezi, Farklı İllerden İtfaiyecilere Eğitim Veriyor