İSTANBUL’DA LODOS ETKİLİ OLACAK

İSTANBUL’DA LODOS ETKİLİ OLACAK

İSTANBUL’DA LODOS ETKİLİ OLACAK

İBB 3 BİN 834 PERSONELLE KIŞ ŞARTLARIYLA MÜCADELE ETTİ

 

AKOM’un son hava tahmin raporuna göre;  İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde yaklaşık bir hafta süreyle etkili olan soğuk ve kar yağışlı havanın bugün itibari ile bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Hâlihazırda 0 dereceler civarı ve altına gerileyen sıcaklıkların güneyli yönlerden (Lodos) fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (60-85km/s) şeklinde esmesi beklenen rüzgârların taşıyacağı sıcak hava ile birlikte hızla artarak hafta sonu 15°C'lere kadar yükseleceği öngörülüyor.

İstanbul’da etkili olan soğuk hava ve yağışlar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saatlerinden itibaren kent genelinde sahada görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nın (AKOM), son tahminlerine göre ise; yer yer kuvvetli fırtına (60-85km/s) şeklinde esmesi beklenen rüzgârların taşıyacağı sıcak hava ile birlikte hızla artarak hafta sonu 15°C'lere kadar yükseleceği belirtiliyor. 1 Ocak Perşembe gününün ilk saatlerinden (00.00) itibaren Karadeniz üzerinden gelerek Arnavutköy, Eyüpsultan ve Sarıyer ilçelerinde başlayan kar yağışı; ilerleyen saatlerde Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası geneline yayılarak aralıklarla kuvvetli şekilde etkisini gösterdi. Sabah saatlerine doğru (04.00) mola veren kar yağışı, öğle saatlerinde (12.00) kuzey ilçelerimizden tekrar başlayarak Boğaz çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun şekilde yaklaşık 3 saat boyunca etkili oldu. Ardından Anadolu Yakası genelinde devam eden kar yağışı akşam saat 19.00 civarında etkisini kaybetti. Kar yağışı en fazla Sarıyer, Şişli, Eyüpsultan, Kağıthane, Beşiktaş, Beykoz ve Şile ilçelerinde etkili olurken, yer yer 5-10 cm aralığında kar kalınlıkları gözlenmiş olup, sıklıkla buzlanma ve don olayları yaşandı.

3 BİN 834 PERSONEL, 1.355 ARAÇ GÖREVDEYDİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İBB Afet İşleri, Yol Bakım, İSKİ, İETT, Metro İstanbul, İtfaiye, Zabıta ve ilgili tüm birimler AKOM koordinasyonunda teyakkuza geçti. 31 Aralık akşamı başlatılan alarm durumu 2 Ocak sabahı itibarıyla sona erdi. Çalışmalar kapsamında 3.834 personel ve 1.355 araç ile sahada müdahale gerçekleştirildi.

7 BİN 800 TON TUZ KULLANILDI

Yollar, meydanlar, alt ve üst geçitler, metro girişleri, hastane acilleri ve duraklarda yoğun tuzlama çalışmaları yapıldı. Bu süreçte toplam 7.837 ton tuz ve 131 ton solüsyon kullanıldı. Özellikle Sarıyer, Beykoz ve Eyüpsultan’da ekiplerin hızlı müdahalesiyle sorunlar giderildi.

153 ÇÖZÜM MERKEZİ’NE 770 İHBAR

Karla mücadele kapsamında 153 Çözüm Merkezi’ne toplam 770 ihbar ulaştı. En fazla ihbar Sarıyer, Beykoz ve Şile ilçelerinden geldi. İhbarlar titizlikle değerlendirildi. İBB ekipleri yerinde tespitlerle şikayetleri giderdi. Kar yağışı süresince kayda değer bir trafik kazası yaşanmadı.

EVSİZLERE KIŞ DESTEĞİ

Soğuk havaların etkisini artırmasıyla birlikte evsiz vatandaşlara yönelik kış hizmetleri kapsamında 615 kişi, sağlık kontrollerinin ardından İBB tesisleri ve anlaşmalı otellerde misafir edildi.

SICAKLIKLAR HIZLA YÜKSELECEK

Meteorolojik değerlendirmelere göre soğuk hava dalgasının İstanbul’u terk etmesiyle birlikte, hafta sonuna doğru lodosun etkisiyle sıcaklıkların 15 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul’da lodos etkili olacak

Karatay Belediyesi, Soğuk Kış Günlerinde Vatandaşlara Sıcak Çorba İkram Ediyor

Merkezefendi Belediyesi, Halk Şarküteri ile Uygun Fiyatlı Süt Ürünleri Sunuyor

Alanya'da Polislere Motosiklet Süren Dört Kişi Yakalandı, İkisi Tutuklandı

Jandarma Genel Komutanlığı, Altı İlde KADES Tanıtım ve Bilgilendirme Çalışması Yaptı

Kâğıthane'de Kış Spor Okulları Futbol Eğitimlerine Yoğun İlgi

Kırşehir Belediye Meclisi 2026'nın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Van'ın Bahçesaray İlçesinde İki Çocuk Polis Helikopteriyle Hastaneye Ulaştırıldı

Eyyübiye'de Kar Yağışından Zarar Gören Esnaf Ziyaret Edildi

Mersin'de 'Change Araç' Çetesine Operasyon: 18 Şüpheli Yakalandı

Aksaray'da 7 Yaşındaki Zeynep Ebrar'ın Bayrak Temizleme Anı Kameralara Yansıdı

Eyyübiye'de Okulların Kar ve Buz Temizliği Hızlandı

Tepebaşı'nda 2025 Yılında 30 Bin Metrekareye Yakın Alana Asfalt Serildi

Erciyes Kayak Merkezi'nde Sezon Değerlendirmesi: 3 Milyon Ziyaretçi Hedefi

Ünye'de Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Ünye Belediye Başkan Vekili, Kamu Kurumlarını Ziyaret Etti