İstanbul'da karla etkin mücadele devam ediyor

İstanbul

İstanbul'da karla etkin mücadele devam ediyor

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul genelinde etkisini artıran kar yağışına karşı ilçe genelinde yaşanabilecek tüm olumsuz durumlara karşı hazır olan ekipler; kar küreme, tuzlama, kaldırım ve yaya yolu temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul genelinde etkisini artıran kar yağışına karşı çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor.

İlçenin 10 mahallesinde görev alan 174 araç ve 839 personel, ulaşımın aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kar yağışı öncesi kamu kurum ve kuruluşları ile talep eden vatandaşlara toplam 6 bin çuval tuz dağıtılırken, hazırda bulunan 5 bin ton tuz da ihtiyaç duyulan noktalarda kullanıldı.

Hastane nakil ve evde bakım gibi sağlık hizmetlerini de sekteye uğratmayan belediye, belirlenen noktalarda vatandaşlara sıcak çorba ikramı yaptı. Öte yandan ekipler, sokak hayvanlarının beslenmesi, tıbbi müdahale ve bakım hizmetlerini de aralıksız olarak yürüttü.

“Tüm ekiplerimizle gece gündüz demeden sahadayız”

Komşularını yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,“Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul genelinde kar yağışının etkisini artırarak gün boyu ve yarın da devam etmesi bekleniyor.

Biz tüm ekiplerimizle gece gündüz demeden sahadayız. Komşularımızdan da kış lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını ve tedbirli olmalarını rica ediyoruz. Yaşanacak her türlü olumsuz durumda sosyal medya hesaplarımızdan veya çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirler”dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Sinemada bugün: 6 yeni film vizyonda!

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin haysiyet davasıdır

İstanbul'da Kent Lokantaları'nda 18. şube Eyüpsultan'a

İstanbul Beylikdüzü 23 Nisan'a hazırlanıyor

İkinci elde talep patlaması! Son iki haftada yüzde 30 artış

Evde bakım hizmetleri hayat kurtarıyor

Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu

İnşaat malzemesi ihracatı Şubat 2025’te geriledi

Yaş sınırlarını aşıyor! 22 Nisan gecesi Fişekhane’de büyüleyici bir gösteri…

Konya’da gençler, ülke için üretmeye teşvik ediliyor

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in kazananları belli oldu

Çocuklarda kasık fıtığına dikkat

Şampiyon pilotlar, 30 kadın Co-Pilotu pistlere hazırladı