GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da İskandinav rüzgârı

İstanbul

İstanbul'da İskandinav rüzgârı

İskandinavya'nın en başarılı bağımsız gruplarından Jo Strømgren Kompani, büyüleyici performans serisi “Made in Oslo” ile 21-22 Kasım’da CRR’de sanatseverlerle buluşuyor.

İSTANBUL (İGFA) - 1988 yılında kurulan Norveç merkezli Jo Strømgren Kompani, İskandinavya'nın en etkileyici bağımsız grupları arasında yer alıyor. 60'tan fazla ülkeyi kapsayan turneleri ve yılda 150'ye yakın performansıyla tanınan grup, dans ve tiyatronun karanlık, siyasi alt metinlerle harmanlandığı özgün ve fiziksel mizahıyla ünlü. Jo Strømgren Kompani, enerjik üç koreografinin bir araya geldiği "Made in Oslo" adlı programıyla 21-22 Kasım’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak gösteri arasız 60 dakika sürüyor.

"Made in Oslo" adlı program, "Gone" (2015), "The Ring" (2014) ve "Kvart" (2007) eserlerini içeriyor. Her bir eser, çağdaş yaşamın farklı yönlerini ele alarak izleyicilere benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Hüzün ve nostaljinin ilişkisine odaklanan “Gone”, hayatın dönüm noktalarını, saldırganlık ve inkâr süreçlerini işliyor. “The Ring” 1930'ların Fransız müziği eşliğinde, dünyanın en eski sembollerinden biri olan yüzüğün hikâyesini anlatıyor. Sahne üzerinde nadiren görülen bir dans türünü keşfeden “Kvart”ta ise, dansçıların hareketlerinin kare yün bir battaniye üzerinde gerçekleştiği bir performans sergileniyor.

Jo Strømgren Kompani'nin "Made in Oslo" programı, 21-22 Kasım’da CRR’de izlenebilir.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul'da iskandinav rüzgârı

“Filler ve Karıncalar” ile Yaşar Kemal’e saygı duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz ateş çemberine sürüklenmemeli

Pendik'te 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin Yıl Dönümü Anıldı

Van'da Ramazan Etkinlikleri Vanmall AVM'de Başlıyor

Mersin'de Üniversitelilere İş Deneyimi Fırsatı

Van'da Kar Mücadelesi: Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Kırsalda Yol Açıyor

Eurocities ve B40 Temsilcileri Türkiye Belediyeler Birliği'ni Ziyaret Etti

Mersin'de Binlerce Kişi Özgecan Aslan Meydanı'nda İftarda Buluştu

Mersin'de Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Hazırlıkları Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Spor A.Ş. Kız Hentbol Takımı İl Şampiyonu Oldu

Fidan, Büyükkılıç'ın Hizmet Vizyonunu Övdü

KAYMEK, MSÜ Sınavı Adayları İçin Ücretsiz TYT Deneme Sınavı Düzenledi

DBŞT, Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nı Kürtçe Sahneledi

Serhan Asker'in Görkemli Hatıralar Programı Bungalov Evlerde Gerçekleşecek

Güzelyurt Kültür ve Turizm Festivali 23-24 Ağustos'ta Düzenlenecek