İstanbul'da füniküler treni raylarla buluştu

İstanbul

İstanbul'da füniküler treni raylarla buluştu

İstanbul'un öz kaynaklarıyla hizmet verecek olan Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler hattındaki tren, 6 saatlik bir çalışma sonucunda Rumelihisarüstü İstasyonu’na indirildi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Mayna’ diyerek, Rumelihisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı’nda hizmet verecek treni raylarla buluşturdu.

2017 yılında yapımına başlanan, bütçe yetersizliği nedeniyle 2018’de durdurulan hattaki çalışmaları, tamamen öz kaynak kullanarak yeniden başlattıklarını hatırlatan Başkan İmamoğlu, “Büyük bir emekle, geçmiş dönemden sırtımıza binen ağır yükü kaldırıp, kendi finansmanımızla, titiz, teknik çalışmayla arkadaşlarım bu füniküler hattını sonuna getirdi” dedi.

İmamoğlu, Boğaz ve M6 Metro hattıyla entegre olacak hattın Mayıs sonu, Haziran ayı başı gibi hizmete alınacağı müjdesini verdi.

Hattın yapımının “can sıkıcı bir macerası” olduğunu dile getiren Başkan İmamoğlu, “Biz, bu hattı devraldığımızda, ne yazık ki yüzde 23 civarında bir tamamlama oranına sahipti. Ama acı bir şekilde, finansal olarak da yüzde 50’ye yakın bir ödemesi yapılmıştı. Yanlış, kötü bir ihale ve sözleşme sonrasında bu gerçekleşti. Tabii bu süreci devraldığımız andan itibaren, ayrı bir özen gösterdik. Bu arada firmanın konkardoto ilan etmiş olması da buranın ayrı bir talihsizliğiydi. Bu anlamda uzun süre durmak zorunda kalan bir şantiyeye dönüştü” dedi. 


Haber Kaynak : İGFA

60'ncı buluşma için Koordinasyon Toplantıları yapılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram sonu yoğunluğu: 5 ayrı rekor kırıldı! Havada rekor uçuş!

Uluslararası Ayva Çiçeği Piyano Festivali Bilecik'te sona erdi

Türkiye'nin ilk 'İklim Kanunu' gündemde

BUDO'nun bugünkü seferleri iptal edildi

Kanserde genetik haritalama tedavi başarısını yükseltiyor

SAHİM-SEN'den sağlık hizmeti ve hukuk vurgusu

9 ayrı suç örgütü çökertildi! 86 tutuklama

Ferman Akgül 'Yüzümle Mutluyum'un iyi niyet elçisi oldu

Soylu'dan Özel'e 'İngiliz Özgür' paylaşımı!

Gayrimenkulde balon fiyatlara karşı 'Değerleme Raporu' önerisi

Aybüke Albere'den kulis fotoğrafını imalı kullananlara hukuki süreç

Sıcaklıklar kış değerlerine geriliyor! Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Özel'e bir tepkide Bakan Tunç'tan

Kartingte görkemli sezon açılışı... İkincisi Mayıs'ta İstanbul'da