İstanbul'da engellilere yaz kış tatil

İstanbul

İstanbul'da engellilere yaz kış tatil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği engelli kampları, her yıl binlerce kişiye hizmet vermeye devam ediyor. Florya ve Şile’de yer alan Engelliler Kampları; konaklama, dört öğün yemek hizmeti, sağlık ve güvenlik desteğiyle hizmet veriyor. Katılımcılar, doğayla iç içe bu kamplarda dinlenmenin yanı sıra sosyalleşme imkanı da buluyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da Florya Engelliler Kampı’nda 55, Şile Engelliler Kampı’nda ise 74 yaşam evi bulunuyor. Her biri 1+1 şeklinde düzenlenen yaşam evlerinde 4-5 kişilik aileler konforla konaklayabiliyor. Kamp süresi 5 gece 6 gün olarak planlanıyor.  Katılımcılara kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünler ücretsiz sunuluyor.

SADECE ENGELLİLERE DEĞİL AİLELERİNE DE MOLA

Florya Engelliler Kamp alanında amfi tiyatro, mini golf sahası, çocuk oyun parkı, basketbol sahası, fitness salonu ve kafeterya bulunuyor. Aynı zamanda kısa mola hizmeti kapsamında oyun ve bilgisayar salonları, atölyeler, konferans ve kuaför salonları ile çeşitli sosyal alanlar da misafirlerin hizmetine sunuluyor. Kampta 24 saat sağlık ve güvenlik hizmeti de sağlanıyor.

Şile’de yer alan Engelliler Kampı ise geniş sosyal alanlarıyla öne çıkıyor. Binicilik alanı, mini hayvanat bahçesi, okçuluk alanı, futbol ve tenis sahaları, çocuk parkları, sinema, bilardo, internet kafe ve daha birçok imkan sunuluyor.

NASIL BAŞVURULUR?

İBB Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmet, İstanbul’da ikamet eden en az  yüzde 40 engelli raporuna ya da ÇÖZGER belgesine sahip bireyler ve yakınlarını kapsıyor. Başvuru koşullarını sağlayan engelli bireyler veya aileleri, bu hizmetten yararlanmak için ÖZGEM (Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezleri) ya da Engelli İrtibat Büroları’na şahsen başvuru yapabiliyor. Başvurular, ilçe planlamalarına göre değerlendirilerek, başvuru sahipleri uygun tarihler için aranarak davet ediliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul'da engellilere yaz kış tatil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor