İstanbul'a sivrisineklerle mücadele çalışmaları yoğunlaştı

İstanbul

İstanbul'a sivrisineklerle mücadele çalışmaları yoğunlaştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), insanların yaşam alanını olumsuz etkileyen ve özellikle insan eliyle üreme olanağının çok fazla olduğu sivrisineklere karşı mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İSTANBUL (İGFA) - Günümüzde insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalıklara sebebiyet veren etmenler bulunuyor. En zararlı vektörler arasında şu anda 65 türü olduğu belirtilen sivrisinekler yer alıyor. Özellikle son yıllarda Türkiye’de sivrisinek türü sayısının arttığı ve 'Aedes' (Asya Kaplanı sivrisineği) gibi bazı istilacı türlerin de ülkemizde yerleşik hâle geldikleri biliniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise insanların yaşam alanını olumsuz etkileyen sivrisineklere karşı mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İBB, ağzı açık bidon, havuz, saksı altında kalan sular, açık su kuyuları, çatı oluğu, bahçeye gelişigüzel atılmış̧ kova, eski lastik gibi alanlarda üreyen sivrisineklerin ortadan kaldırılabilmesi için vatandaşların da gerekli tedbirleri alması adına konuyla ilgili bilgilendirici çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar, "Vektörle Mücadele Bilim Kurulu"nun önderliğinde ve dünyada uygulanan yöntemlerle uyumlu bir şekilde sürdürülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi bünyesindeki ekipler, hava sıcaklıklarının artmasıyla sivrisinekler özelinde mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

7 birim üzerinden 182 ekip, 611 personelle gündüzleri sivrisinek larvalarına yönelik; akşamları ise ULV cihazıyla ergin sivrisineklere yönelik mücadele çalışmaları özenle sürdürüyor.


Haber Kaynak : İGFA

LGS tercih süreci başladı

Emlakta fahiş artışa 90 milyon TL'lik ceza

“Orta Koridor en çok Kazakistan’a yarar"

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Yaşam Maliyeti en pahalı dünya şehri Hong Kong... İstanbul 55 sıra yükselde, 13'üncü sırada

İçişleri'nden Kuyu-6! 6 suç örgütü daha çökertildi

Devlet destekli tarım sigortalarında büyük artış

DP'li Altıntaş'tan ekümeniklik tepkisi

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor mu? Bursa nasıl etkilenecek?

TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapıldı

Erdoğan imzaladı... 19 fakülte kapatıldı, 14'ü açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen’den Edinburgh’a yeni hat

Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Bakan Kacır’ı ziyaret etti