İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde 'Hücre'lere girildi!

İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde

İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde 'Hücre'lere girildi!

İstanbul'da H.Ç.’nin Manisa’da M.S.’nin elebaşılığını yaptığı 2 ayrı Organize Dolandırıcı Suç Örgütüne yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “HÜCRE-8” operasyonlarında yakalanan 64 şüpheliden 19'u tutuklandı, 41'ine ise adli kontrol kararı verildi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul ve Manisa merkezli 21 ilde düzenlenen 'Hücre-8' operasyonu ile elebaşılığını H.Ç ve M.S'nn yaptığı iki ayrı organize dolandırıcı suç örgütünden 64 şüpheliyi yakaladı.

Düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 5 milyar TL değerindeki; 590 adet arsa, 80 adet konut, 150 adet banka hesabı, 5 adet otomobil ve 1 adet motosiklete el konuldu. operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok sayıda çek/senet, bilgisayar ve doküman ele geçirildi.

Operasyonlarda organize dolandırıcı suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması ile 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa Muhalefet suçlarından haklarında soruşturma başlatıldı.  64 şüphelinin 19'u tutuklanırken, 41’ine ise adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Operasyonun detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik etti. Bakan Yerlikaya, "Lütfen, telefonda kendisini devlet memuru olarak tanıtıp para ve altın isteyenlere inanmayın. Şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirin, biz gereğini yapalım" uyarısında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

BİTKİDEN Dünya Çevre Günü’nde bitkisel dönüşüme dikkat çekti

Kamyon ve tankerlere kısıtlama başladı! 6 Haziran'a kadar sürecek

Başkan Altay: Türk Dünyası’nda dayanışma ve iş birliği güçleniyor

Düzce’de otomobil yangını paniğe neden oldu

10 ilde 93 'Siber' gözaltı!

Kocaeli İzmit Belediyesi'nden kırsala kurban poşeti desteği

Bayramda tatlı keyfi için uzman önerileri... Tatlının doğru zamanı öğle sonrası

Anadolu Otoyolu’nda bayram trafiği başladı

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi voleybol turnuvası sona erdi

Uzun yol öncesi hazırlıklar hayati önem taşıyor

Başkan Altay Dünya Bisiklet Günü’nde bisikletseverlerle pedal çevirdi

BTÜ su baskınlarına yapay zekâ destekli çözüm sunacak

Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı... 'Terörsüz Türkiye' en acil mesele

Bayramda sıcak hava dalgası... Normallerin üzerinde seyredecek

Bursa deniz ulaşımında çağ atlıyor... 3 yeni deniz otobüsü hazırlığı