İstanbul ve Ankara'dan kar uyarıları!

İstanbul ve Ankara

İstanbul ve Ankara'dan kar uyarıları!

Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından öğle saatlerinden sonra İstanbul ve Ankara'da etkisini göstermeye başlayan kar yağışı sonrasında gerek Büyükşehir belediyeleri, gerekse valilikler aracılığıyla vatandaşlara zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla dışarıya çıkmamaları konusunda çağrı yapıldı.

İSTANBUL - ANKARA (İGFA) -  24 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesinin beklenen kar yağışının vatandaşların hayatında oluşturabileceği olumsuz etkilerine yönelik İstanbul ve Ankara'da adeta alarma geçildi.

Her iki şehirde gerek Büyükşehir, gerekse Valilikler aracılığıyla uyarılar yapıldı.

Kar yağışının vatandaşların hayatında oluşturabileceği olumsuz etkilerin önüne geçebilmek için hayata geçirilen tedbirler kapsamında Ankara’da etkili olan kar yağışına karşı 220 iş makinesi, 1400 personel ve 630 araçla sahada olduklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  7/24 görev başında olduklarını, ana arterler, caddeler ve hastane yolları öncelikli olarak açıldığını ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarımız sürdüğü belirtildi.

Afet İşleri Daire Başkanlığı AKOM'dan İstanbullulara çağrıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, bu gece hava sıcaklığının daha da düşeceği, kar yağışının daha da artacağı ve buzlanma ile don vakalarının artacağına dikkati çekerek, "Zorunlu olmadıkça kesinlikle şahsi araçlarınızla trafiğe çıkmayınız" uyarısında bulundu.

Tüm ekip ve araçların sahada olmaya devam edeceği belirtilidi.

İstanbul Valiliği ise, il genelindeki yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla 20 Şubat 2025 Perşembe günü İstanbul'daki tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verildiği, alan kamu personellerinin idari izinli sayılacağı bidirildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi de, http://kartakip.ankara.com.tr sistemi aracılığıyla yolların durumu kontrol edilebiliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul ve ankara'dan kar uyarıları!

Aksaray Bilim Merkezi'ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu'na Öğrencilerden Yoğun İlgi

Kayseri'de Elektrikli Ulaşım Yatırımlarına Hız Verildi

AK Partili Büyükgümüş, Aksaray Belediye Başkanı Dinçer'i Ziyaret Etti

Diyarbakır'da Mardin Yolu'na Kapsamlı Peyzaj Düzenlemesi

Van'da Kar Mücadelesi: 292 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Koli Ver' Kampanyası Ramazan'da Devam Ediyor

Altınordu'da Üreticilere 2.4 Milyon TL Destek

Kulp'ta Kar Nedeniyle Kapanan Kırsal Yollar İçin Temizleme Çalışması Başlatıldı

DEM Parti'den Kayyım Uygulamalarına Tepki: Eşbaşkanlar Görevlerine Dönmeli

Diyarbakır Eşbaşkanı Bucak, Eurocities ve B40 Temsilcileriyle Görüştü, TBB Encümen Toplantısına Katıldı

Eskişehir'de Gündoğdu Mahallesi İçin 378 Milyon TL'lik Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Van'da Özel Gereksinimli Bireyler Sinema Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 432 Kilometrelik 54 Mahalle Yolu Açıldı

Kayseri'de Üçüncü Gönül Sofrası Eskişehir Bağları'nda Hizmete Açıldı

Sazova Parkı'nda Ekolojik Dönüşüm: Kavaklar Çınarlarla Yenileniyor