İstanbul Üsküdar'da patlamayla ilgili belediyeden açıklama

İstanbul Üsküdar

İstanbul Üsküdar'da patlamayla ilgili belediyeden açıklama

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dün 4 katlı binada yaşanan patlamayla ilgili Üsküdar Belediyesi, 21 yapıda herhangi bir temel ve yapısal hasar görülmediğinin tespit edildiğini açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Üsküdar'da Valide Atik Mahallesi Abacıdede Sokak'ta dün yaşanan patlamayla ilgili Üsküdar Belediyesi açıklama yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, patlama sonrası öncelikle can güvenliklerinin sağlanması amacıyla binada yaşayanlar derhal çevredeki otellere yerleştirildiği kaydedilirken, ağır hasar gören binada gerekli önlemlerin alınmasının ardından belediye tarafından hızlı reaksiyon gösterilerek yıkıldığını kaydetti.

Elde edilen tespitlerin bina ve dairelerde ivedi onarım süreci gerektirmesi sebebiyle Üsküdar Belediyesi, yıkımı gerçekleştirilen bina ile birlikte toplam 5 adet yapıda 43 bağımsız birim nüfusunun tahliyesini gerçekleştirdiği kaydedilirken, yazılı açıklamada, "Bunlardan 13 tanesi yıkımı yapılan taşınmazda bulunmakta olup kalan 4 binada 30 bağımsız birim için bu sabah tekrar teknik personelce inceleme yapıldı. Bu binalarda patlamadan dolayı herhangi bir temel ve yapısal hasar görülmediği tespit edildi. Daire içi taşıyıcı olmayan duvar, pencere ve çatı bölümlerinde meydana gelen hasarlarla ilgili gerekli tespitler yapıldı ve onarıma süratle başlandı. Tahliye edilen diğer 4 bina için altyapı hizmetleri hızla sağlanıyor. Taşınmaz maliklerinin dairelerine yerleşimleri de bugün öğle saatleri itibariyle başladı. Patlama nedeniyle hasar meydana gelen ve sonrasında yıkımı gerçekleştirilen binanın 1 yıl içinde yeniden yapılıp hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/hilmiturkmen34/status/1490718825049952262

Haber Kaynak : İGFA

SASKİ, Akyazı'daki İlkokullarda Su Müfettişi Eğitimlerini Sürdürüyor

Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz, Adem Yavuz Mahallesi'ndeki Üstyapı Çalışmalarını İnceledi

Nilüfer'de 'Ustalara Saygı' Konser Serisi Başladı

Kürtçe Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

İstanbul’da MLKP operasyonu! 11 gözaltı

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: 'Melek Yatırımcılık Hayır İşi Değil, Geleceğe Yatırımdır'

Nilüfer Belediyespor Voleybol Takımı, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Odunpazarı'nda 37 Sokakta Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı

Eğitimde yeni rekabet kuralı: Marka olmak

Yeşilyurt Genç Meclisi 2026 Dönemi İçin Üye Başvurularını Açtı

Gülsan Sanayi Bölgesi'nde Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı

VASKİ, e-Devlet Üzerinden Yeni Abonelik ve Borç Sorgulama Hizmeti Başlattı

Mersin'de Kültür Politikaları Masaya Yatırıldı

Sakarya'da Özel Gereksinimli Çocuklarla İletişim ve Sınır Koyma Semineri Düzenlendi

3. Amed Uluslararası Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi