İstanbul Üsküdar'da 'Hilye-i Saadet' sergisi

İstanbul Üsküdar

İstanbul Üsküdar'da 'Hilye-i Saadet' sergisi

İstanbul'da Üsküdar Belediyesi tarafından Nakkaş Tezyini Sanatlar Merkezi destekleriyle hayata geçirilen "Hilye-i Saadet" sergisi sanatseverle buluştu.

İSTANBUL (İGFA) - Tarihi boyunca edebiyata, musikiye, güzel sanatlara, süsleme sanatlarına ev sahipliği yapan Üsküdar, bu güçlü mirasına her zaman sahip çıkıyor.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde küratörlüğünü Erkan Doğanay'ın üstlendiği sergide, hüsnühat sanatının en güzel hilye örnekleri yer alıyor. Sergide, hüsnühat sanatının en güzel hilye örnekleri yer alıyor.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar'ın tarihinde kültürün önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, " Üsküdar’ın sanatsal ve akademik birikimi, sınırlarımız dahilindeki sanat atölyeleri, merkezler, geleneğe önem veren sivil kurumlar bizim en büyük talihimiz. Her gayretimiz onların desteği, heyecanı ve katılımıyla somut hale geliyor. Şehrimizden aldığımız ilhamlarla bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Hilye-i şerifler Peygamber efendimize olan sevginin hat tablolarına yansıyan halidir. Bu birbirinden değerli eserlerden oluşan serginin ramazan ayının bereketine katkı sunacağı düşüncesindeyiz. İzleyicisi bol olsun" diye konuştu.

Toplam 42 eserin yer aldığı sergi, 5 Mayıs'a kadar boyunca ziyaretçiye açık kalacak.


Haber Kaynak : İGFA

Otomotiv pazarı yılın ikinci yarısında yeni rekorları getirebilir

İstanbul Bakırköy sosyal dayanışmayı büyüttü

Salt Araştırma Fonları 2026 için son gün 16 Şubat

Gümüşhane Belediye Başkanı, Şephane Köyü Sakini İsmet Ayar'ın Cenaze Törenine Katıldı

Şuhut'ta Geleneksel Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Berat Kandili Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı'nın Yoğun Günü: Ziyaretler ve Törenler

Gümüşhane Belediyesi, Ramazan Ayı Öncesi Sosyal Destek Hazırlıklarına Başladı

MHP Gümüşhane İl Başkanlığı'nın 'Terörsüz Türkiye' Programı Gerçekleştirildi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Yoğun Programı Kapsamında İş Yeri Açılışına Katıldı

Levent Yüksel’in '30. Yıl Senfonik' İstanbul konseri kapalı gişe

Berkay'dan sahnedeyken duygusal veda

Türkiye sulak alanlar için kritik eşikte

Kepez'de 140 Okulda Göz Taraması Yapıldı, 3 Bin Öğrenciye Gözlük Desteği

Kepez'de Sömestir Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor