İstanbul Silivri Belediye Meclisi'nden İsrail'e kınama

İstanbul Silivri Belediye Meclisi

İstanbul Silivri Belediye Meclisi'nden İsrail'e kınama

Silivri Belediye Meclisi, İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü insanlık dışı saldırıları yayımladığı bir metinle kınadı.

İSTANBUL (İGFA) - Silivri Belediye Meclisi, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Filistin’e yönelik başlattığı ve aralarında çocukların da olduğu 2.500 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan saldırılarına karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ve belediye meclis üyelerinin imzalarını taşıyan ortak bildiriyle, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları kınandı.

Yayımlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Silivri Belediye Meclisi olarak;

1) İsrail'in meşru devlet anlayışıyla bağdaşmayan, uluslararası hukuku ve en temel insan haklarını ayaklar altına alan söz konusu saldırılarını, çocuk ve kadın demeden Filistin halkına yönelik gerçekleştirmekte olduğu katliamı şiddetle kınıyoruz.

2) İsrail'in, başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarına ve Filistin halkına, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak yürüttüğü askerî harekâtın ve katliamın derhal durdurulmasını,

3) Acil insani yardımlar başta olmak üzere Gazze dâhil, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik ulaşımın serbestleştirilmesini teminen, tüm engellerin derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.

4) Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), 1967’den bu yana İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs dâhil Filistin topraklarında yargı yetkisine sahip bulunduğuna dair kararı, İsrail’in Filistin topraklarında işlemekte olduğu suçlardan dolayı hesap vermesinin ve söz konusu suçların sorumlularının tespit edilmesinin önünü açmıştır. Bu çerçevede, UCM’nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak görevlerini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz.

5) Uluslararası toplumu, İsrail'in saldırganlığına karşı duyarlılığını gösterecek güçlü tepkileri vermeye, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı olmak üzere NATO, Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi ve ilgili tüm uluslararası örgütleri, bu saldırıların ve katliamın durdurulması için acil olarak harekete geçmeye davet ediyoruz.

Silivri Belediye Meclisi olarak Filistinli kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı, onların her zaman yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olacağımızı ifade ediyoruz.”


Haber Kaynak : İGFA

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor