İstanbul Maltepe’de kamusal alan işgallerine sıkı denetim

İstanbul Maltepe’de kamusal alan işgallerine sıkı denetim

İstanbul Maltepe’de kamusal alan işgallerine sıkı denetim

Maltepe Belediyesi, ilçenin önemli bölgelerinde kamusal alan işgallerine karşı kapsamlı denetim gerçekleştirmeye devam ediyor. Yalı Mahallesi’nde yürütülen çalışmalarda, yaya yollarını ve kaldırımları işgal eden unsurlar tespit edilerek kaldırıldı. Yapılan denetimle vatandaşların güvenli ve düzenli bir kent ortamında yaşaması amaçlanıyor.

Maltepe’de kamusal alan işgallerine karşı denetim yoğunlaşıyor

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Yalı Mahallesi, Rıhtım ve Fevzi Çakmak caddelerinde yürütülen çalışmalarda, yaya yollarını ve kaldırımları işgal eden unsurlar tespit edilerek kaldırıldı.

Zabıta ekipleri sabah saatlerinde belirtilen cadde ve mahallelerde incelemelere başladı. Özellikle esnaf ve araç sahipleri tarafından yapılan kaldırım işgalleri, duba, flama ve benzeri malzemelerle engellenen yaya geçişlerine odaklanıldı.

Denetim sırasında, yaya güvenliğini tehlikeye atan ve kamusal alanları kısıtlayan unsurlar toplandı. Yetkililer, bu tür işgallere karşı sıfır tolerans politikası uyguladıklarını belirterek, benzer ihlallerin tekrarlanması halinde idari para cezası ve yasal işlem başlatılacağını vurguladı.

Denetimle ilçenin genelinde ortak yaşam alanlarını daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Maltepe Belediyesi, kamusal alanların herkese ait olduğunu vurgulayarak, benzer operasyonların ilçenin diğer bölgelerinde de artarak devam edeceğini duyurdu.


Haber Kaynak : İGFA

Üçağız ve Kaleköy'deki Umumi Tuvalet ve Duş Alanları Yenilendi

2026 Ramazan ayında e-ticaretin kazananları erken harekete geçenler olacak

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, Özel Öğrenciye Teknoloji Desteği Sağladı

İstanbul Maltepe'de anne adaylarına ve ailelerine seminer

Bursa'da Çölyak Hastalarına Ramazan'da Glütensiz Gıda Desteği

Kahta'da 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümü Anma Programı Gerçekleştirildi

Yalvaç'ta Ramazan boyunca ücretsiz iftar sofraları kurulacak

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, Kahta02 Spor İçin İş İnsanlarına Destek Çağrısında Bulundu

Bursa'da BESAŞ Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Kahta Belediyesi'ne Cenaze Aracı ve Traktör Alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Personeli Arasında E-Spor Turnuvası Düzenlendi

Kahtalı Mıçe, Vefat Yıl Dönümünde Düzenlenen Törenle Anıldı

Sinir sıkışmaları ihmal edilirse kalıcı hasara yol açabiliyor

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, 6 Şubat Depremlerinin 3. Yılında Mesaj Yayımladı

Kahta'da Yarıyıl Tatili Karne Törenleri Düzenlendi