İstanbul Boğazı'nın efsanesi beyaz perdeye taşınıyor

İstanbul Boğazı

İstanbul Boğazı'nın efsanesi beyaz perdeye taşınıyor

İstanbul’un simge lezzetlerinden biri olan lüfer, tarihi ve kültürel yolculuğuyla beyaz perdeye taşınıyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya A.Ş. tarafından hazırlanan ‘Lüfer Devri’ belgeseli, Boğaz’ın yakışıklı prensi olarak anılan lüferin geçmişten günümüze serüvenini ve giderek azalan popülasyonunun korunmasının önemini ele alıyor.

Belgeselin anlatıcılığını Levon Bağış üstlenirken, Serço Ekşiyan, Dr. Mert Gökalp, Oktay Kırış, Burçak Kazdal, Kaan Kayhan ve Nurullah Çakır gibi uzman isimler de projeye katkı sunuyor. Film, lüferin yalnızca bir deniz mahsulü değil, aynı zamanda İstanbul’un kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu gözler önüne seriyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞIN ÖNEMİ VURGULANIYOR

Film, İstanbul Boğazı’nın su altı görüntüleriyle, lüferin ekosistem içindeki rolünü ve sürdürülebilir avlanma politikalarının gerekliliğini de izleyicilere aktarıyor. Uzmanlar, lüferin popülasyonunun hızla azalmasının ardındaki nedenleri ve bu eşsiz türün geleceğe taşınması için alınması gereken önlemleri anlatıyor. Lüferin korunması adına avlanma kriterlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Merakla beklenen ‘Lüfer Devri’ belgeseli, 12 Şubat 2025 tarihinde, saat 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.


Haber Kaynak : İGFA

Muğla'da bağımlılıkla mücadeleye sanatla destek

ALANYA KİTAP FUARI'NA ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Edremit Belediyesi’nin düzenlediği 7. Edremit Kitap Fuarı kapsamında gerçekleşen “Yerelden İktidara” panelinde panelist olarak yer aldık.

Denizli Büyükşehir’den kırsalda evlenen gençlere tam destek

Craft İstanbul'a Bursa damgası

4. Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali Mustafakemalpaşa’da

TARLA KİRALAMA 2. İLANI

AKTOPRAK VE NESİMİ’DE YOL ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

TUS sonuçlarına göre cildiye zirvede, cerrahi branşlar geri planda

DEPREM RİSKLERİNE KARŞI JAPONYA İLE İŞBİRLİĞİ

Nilüfer’de Yaşlılar Günü’nde kalpler gençleşti

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET

İstanbul Beylikdüzü’nde “İlmek İlmek Kardeşlik” projesiyle dayanışma büyüyor

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “ERTUĞRULGAZİ DE YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞUYOR”

İZMİT BELEDİYESİ SANAT AKADEMİSİ MÜZİK BÖLÜMÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI