İstanbul Beylikdüzü'nde geleceğin mühendisleri yetişiyor

İstanbul Beylikdüzü

İstanbul Beylikdüzü'nde geleceğin mühendisleri yetişiyor

İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi, robotik kodlama eğitimiyle ortaokul öğrencilerini geleceğin robotik teknolojilerinin alt yapısını oluşturan algoritma ve kodlarla tanıştırdı.

İSTANBUL (İGFA) -  Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü’nün gençlerini robotik kodlamayla tanıştırdı. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Robotik 101 Eğitimi” kapsamında ilçedeki okullardan gelen 13 ortaokul öğrencisi, robotik kodlamanın hangi ekipmanlarla venasıl yapıldığını öğrendi.

Kodları birleştirençocuklar öğrendikleriyle robota komutlar vererek göz kırpma ve kahkaha gibi tepkiler verdirdi. Eğitim sonunda çocuklara kodlama seti hediye edildi.

Eğitimde çocuklarla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Türkiye’de bir ilk olan ‘Beslenme Saati’ uygulamasına atıf yaparak, “Biz çocukların sadece karın tokluğuyla değil, zihinsel gelişimiyle de ilgileniyoruz” dedi.

Robotik kodlamanın önemini vurgulayan Başkan Çalık, “Size geleceğin Türkiye’sini uçuracak ekibi tanıtıyorum. Ne kadar gurur duysak azdır. Araştırmaktan asla vazgeçmeyin çocuklar. Hayal etmeden hiçbir şey yapılamaz” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Ünye Belediyesi Binicilik ve Sosyal Tesisleri'nde Eğitimler Başladı

KASKİ, Su Sayacı Okuma Gecikmelerinde Kademe Hakkının Korunduğunu Açıkladı

Yalova'da Fırtına Sonrası Belediye Ekipleri Sahada

MEM Genç Sahne'de Yılın İlk Konseri Gerçekleşti

Kahramanmaraş'ta Hayırsever Desteğiyle Güvenlik Güçlerine 88 Yeni Hizmet Aracı Teslim Edildi

Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü Karatecileri İl Seçmelerinde 9 Derece Elde Etti

Aksaray'da Ağır Tonajlı Araçlara Şehir Merkezi Giriş Saatleri Belirlendi

Samsun'da 2026 Kültür ve Sanat Sezonu Dopdolu Etkinliklerle Başladı

Yeşilyurt Belediyesi Personeline Teşekkür Ziyareti

Diyarbakır'da karla mücadele için 280 araç ve 1500 personel hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2025'te Çevre Koruma Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Kırşehir'de OkuYorum Kitap Topluluğu Orhan Kemal'in 'El Kızı' Romanını Tartışacak

Toroslar Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Birleşimini Gerçekleştirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Arıcılara Kış ve İlkbahar Dönemi Koloni Yönetimi Eğitimi Verdi

Diyarbakır'da Karla Mücadele Çalışmaları 24 Saat Kesintisiz Sürüyor