İstanbul Beylikdüzü'nde geleceğin mühendisleri yetişiyor

İstanbul Beylikdüzü

İstanbul Beylikdüzü'nde geleceğin mühendisleri yetişiyor

İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi, robotik kodlama eğitimiyle ortaokul öğrencilerini geleceğin robotik teknolojilerinin alt yapısını oluşturan algoritma ve kodlarla tanıştırdı.

İSTANBUL (İGFA) -  Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü’nün gençlerini robotik kodlamayla tanıştırdı. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Robotik 101 Eğitimi” kapsamında ilçedeki okullardan gelen 13 ortaokul öğrencisi, robotik kodlamanın hangi ekipmanlarla venasıl yapıldığını öğrendi.

Kodları birleştirençocuklar öğrendikleriyle robota komutlar vererek göz kırpma ve kahkaha gibi tepkiler verdirdi. Eğitim sonunda çocuklara kodlama seti hediye edildi.

Eğitimde çocuklarla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Türkiye’de bir ilk olan ‘Beslenme Saati’ uygulamasına atıf yaparak, “Biz çocukların sadece karın tokluğuyla değil, zihinsel gelişimiyle de ilgileniyoruz” dedi.

Robotik kodlamanın önemini vurgulayan Başkan Çalık, “Size geleceğin Türkiye’sini uçuracak ekibi tanıtıyorum. Ne kadar gurur duysak azdır. Araştırmaktan asla vazgeçmeyin çocuklar. Hayal etmeden hiçbir şey yapılamaz” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Birimler Arası Futbol Turnuvası Başladı

Kahramanmaraş'ta Oğuz Atay'ın Edebiyat Dünyası Konuşulacak

Kahramanmaraş'ta Sosyal Dayanışma İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mutlu Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

ASKİ, Çamlıdere Barajı'nda Yüzer Pompa Sistemini Devreye Alıyor

Kayseri'de Kamu Binası Çevresi İçin Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

Samsun'da Gri Su Projesiyle Yıllık 50 Bin Ton Su Tasarrufu Hedefleniyor

İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi Tarihsel Bağlamda Ele Alındı

KMBB Cep Trafik Uygulaması ile Anlık Yol Bilgileri

Mersin Kan Portakalı Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Kaynarca'da asfalt sezonu tamamlandı: 31 kilometre yol yenilendi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlere Yönelik Yapay Zeka Eğitimi Başlatıyor

Diyarbakır'da Öğrencilere Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi Veriliyor

Toroslar'da Anne Projesi Kapsamında Eş Zamanlı Eğitimler Düzenlendi

Amed Film Festivali dördüncü gününde yoğun ilgi gördü