İstanbul Beylikdüzü çevre dostu kent için çalıştı

İstanbul Beylikdüzü çevre dostu kent için çalıştı

İstanbul Beylikdüzü çevre dostu kent için çalıştı

İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi, ilçe halkının sürdürülebilir ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak adına 2024 yılında da 7/24 sahadaydı.

İSTANBUL (İGFA) - Çevre dostu bir kent yaratma hedefiyle yola çıkan ve bu yönde adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi, 2024 yılında da çevre yatırımlarını sürdürdü. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelindeki atıkların toplanması, cadde ve sokakların temizlenmesi, geri dönüşüm çalışmaları, Sıfır Atık Projesi ve denetim çalışmalarını titizlikle yürüttü.

İlçe genelinde Sıfır Atık Sistemi kurarak 2022 yılında “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan Belediye, örnek bir atık yönetimi sergilemeye devam etti. Dereağzı Mahallesi’nde bulunan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin yanı sıra cadde ve sokaklara konulan 14 Mobil Atık Getirme Merkezi, 250 adet ambalaj atığı konteyneri, 200 geri dönüştürülebilir atık kumbarası, 125 cam kumbarası ve 26 adet atık ilaç kumbarasıyla doğal kaynakların korunmasına ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkı sağlandı. Çalışmalar kapsamında 2024 yılında 949,94 ton ambalaj atığı, 230,92 ton atık cam, 62 ton 959 kilogram bitkisel atık yağ, 853 kilogram elektronik atık, 347 ton 530 kilogram tekstil atığı, 483,88 kilogram atık pil ve 1 ton 969 kilogram atık ilaç toplandı.

Belediye ekipleri ayrıca gece gündüz demeden bir yandan ilçe genelinde bulunan tüm bulvar, cadde, sokak ve mahallelerde halkın temizlik taleplerine cevap verirken bir yandan da kamu kurum ve kuruluşları, sağlık ocakları, camiler, semt pazarları, park ve bahçelerin temizliğini de gerçekleştirdi. Müdürlük tarafından ayrıca; moloz, yol kirliliği, hava kirliliği ve atık suların denetimi yapıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Çanakkale'de Kadın Oyunları Festivali Sahnelenmeye Devam Ediyor

Çanakkale'de Sahil Temizlik Çalışmaları Tamamlandı

Konya'da Bir Caddeye Şehit Öğretmen Fatma Nur Çelik'in İsmi Verilecek

Altınordu'da Karapınar Mahallesi'ne Yeni Kreş İnşaatı Başladı

Malatya'da yatırım ve dayanışma vurgusu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılını Kutladı

Konya Büyükşehir Belediyespor, Çoklu Branşlarda Başarılarıyla Öne Çıkıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Ramazan'da Gece Mesaisindeki Personeli Ziyaret Etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles'te Düzenlenen İftarda Vatandaşlarla Buluştu

Kahta Belediyesi, Ramazan'da Yolda Kalanlar İçin Kumanya Dağıtımına Devam Ediyor

Kahta Belediyesi, Sınava Hazırlanan Öğrencilere Yapay Zeka Destekli Eğitim Platformu Sağlıyor

Kahta'da Ramazan Çarşısı Etkinliklerine Yoğun İlgi

‘Kadın ve Işık’ Resim Sergisi Bursa’da Açıldı

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, Personelle İftarda Bir Araya Geldi

Kahta'da Ramazan Çarşısı'nın Açılış Töreni Yapıldı