GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İstanbul barajlarını temizliyor

İstanbul barajlarını temizliyor

İstanbul barajlarını temizliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, barajlarda suların azalmasıyla ortaya çıkan atıkları temizlemek için kolları sıvadı. 420 personel 74 araçla sahaya inen İSTAÇ ekipleri; Terkos, Ömerli, Alibey, Elmalı, Sazlıdere, Darlık ve Büyükçekmece Barajı’nı temizliyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışsız geçen ayların ardından barajlardaki sular çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ, barajlarda sular çekildikçe düzenli olarak barajları temizliyor. 2 yıl evvel yine suların çekilmesiyle çevre temizlemesi yapan İSTAÇ barajlardan toplam 40 ton atık çıkarmıştı. İSTAÇ bu yıl da İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan ve il sınırları içinde bulunan 7 barajı temizliyor. Temizlenen barajlar şu şekilde sıralanıyor: Terkos Barajı, Alibey Barajı, Ömerli Barajı, Elmalı Barajı, Sazlıdere Barajı, Darlık Barajı ve Büyükçekmece Barajı.

EKİP SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İstanbul’da baraj temizliğini yaklaşık bir hafta içinde tamamlamayı planladıklarını söyleyen İSTAÇ Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay, “İlk gün 74 araç ve 420 personelle sahaya inen ekiplerimiz toplam 7 barajı temizlemeye başladı. İhtiyaca göre personel sayısını 476’ya yükseltip, 83 araca çıkardık. Baraj havzasında ortaya çıkan çöpleri geri kazanım ve kompost tesisine göndererek değerlendireceğiz. Biz vatandaşlardan, hem doğaya hem de İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlara çöp atmamalarını talep ediyoruz” dedi. İSTAÇ Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay, "İstanbul'da yağışların azalması ile baraj havzalarında suyun epey azaldığını gözlemledik. Bu sebeple vatandaş olarak bizlere düşen görev, kaynakların sınırlı olduğunun farkında olarak bu kaynakları tasarruflu kullanmalıyız" diyerek İstanbul'da suyun tasarruflu kullanılmasına dikkat çekti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul barajlarını temizliyor

Şahinbey'de Bilim Şenliği Düzenlendi, Çocuklar Bilimle İç İçe Bir Gün Geçirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Personeline Stres Yönetimi ve Beden Dili Eğitimi

Fatih Belediyesi'nden sokak hayvanlarına modern tanı hizmeti

MEDAŞ, Şehir Merkezinde Enerji Altyapısını Yeniliyor

UNESCO Uluslararası Genç Müzisyenler Çalıştayı Kırşehir'de Başladı

Merkezefendi Belediyesi'nin 31. Mama Makinesi Eskişehir'e Teslim Edildi

Yunusemre'de Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması Başladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş, Yetim Ailelerine Yeni Ev ve Tadilat Desteği Sağladı

Kocasinan Şimşekspor Kayseri Protokolünü Ziyaret Etti

Konya Büyükşehir Belediyespor Basketbol ve Voleybolda Yenilmezlik Serisini Sürdürüyor

Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan Cumhuriyet'in 102. Yılı Mesajı

Hades'e Yolculuk Oyunu Yunusemre'de Sahnelendi

Kahramanmaraş'ta 20 Milyar TL'lik Altyapı Seferberliği

Alemdar: Sakarya'nın birlikteliği Sakaryaspor'u güçlendirir

Kayseri İtfaiyesi'nden Kış Öncesi Baca Temizliği Uyarısı