İstanbul Bakırköy'de pembe balonlar farkındalık için gökyüzünde

İstanbul Bakırköy

İstanbul Bakırköy'de pembe balonlar farkındalık için gökyüzünde

İstanbul'da Bakırköy Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ortaklığıyla Cumhuriyet Meydanı’nda gökyüzüne pembe balonlar uçurdu.

İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediyesi, her yıl Ekim ayında kutlanan Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla MEMEDER ortaklığı ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Erken teşhis, hayat kurtarır” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar gökyüzüne pembe balonlar bırakarak farkındalık mesajı verdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Etkinliğe MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Leman Otlu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve MEMEDER Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Beyza Özçınar ile Prof. Dr. Neslihan Cabioğlu, Gelişim Üniversitesi akademisyenleri ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve Tıp Fakültesi öğrencileri, Dünya Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi, CHP Bakırköy ilçe örgütü, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, katılımcıların hep birlikte pembe balonları gökyüzüne bırakmasıyla dayanışma dolu anlar yaşandı.

Etkinlikte konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bugün baktığımızda dünya genelinde her 14 saniyede bir meme kanseri teşhisi konuluyor. Bu tabloyu tersine çevirmek, yine bizlerin elinde. Meme kanseri, erken teşhisle birlikte tedavi şansının en yüksek olduğu hastalıklardan biri. Her yıl binlerce kadın, erken farkındalık sayesinde yaşamına umutla devam ediyor. Bu etkinlik, o umudu paylaşmanın, dayanışmanın ve bilincin simgesi olacak. Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan gökyüzüne bıraktığımız balonların, yüzlerce kadının erken teşhis konusunda adım atmasına öncülük edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Bakırköy Belediyesi olarak kadınların yaşamına dokunan çalışmalara imza attıklarını belirten Ovalıoğlu, İBB ile yaptıkları işbirliği çalışmasıyla yaklaşık 500 kadına sağlık taraması yaptıklarını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Muş Kent Konseyi, Uzun Bir Aranın Ardından Yeniden Faaliyete Geçti

Migros'tan sonra BİM depo çalışanları da direnişe geçti

İstanbul Bakırköy’de Çocuk Meclisi haklar için toplandı

Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü, Kulüpler Kros Süper Ligi'nde Liderliğe Yükseldi

Nevşehir'de Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği Başladı

SİS DUVARI CAN ALIYORDU

Anadolu Otoyolu'nda yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Başkan Tugay, Kırgızistan heyetini İzmir’de ağırladı

Bursa İnegöl protokolünden mobilya sektörüne tam destek

Toner Satın Alınacaktır

Balçıkhisarlılar Derneği Yönetimi Şuhut Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Şuhut'ta Mahalle İçi Yol Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Gümüşhane'de Karlı ve Buzlu Havalarda Yol Çalışmaları Sürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te Binlerce Aileye Destek Oldu

Gümüşhane Belediye Başkanı, İş Yeri Açılışında ve Ziyaretlerde Bulundu