İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

İstanbul Bakırköy Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, 15 mahalle muhtarıyla Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantıda olası depremlere karşı alınacak önlemleri değerlendirdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında yapılan görüşmede, mahalle bazlı risk analizleri hazırlanarak komisyona iletilmek üzere raporlandı.

Bakırköy Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, afetlere hazırlık çalışmalarını muhtarlarla iş birliği içerisinde sürdürüyor. Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya ilçedeki 15 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda birim müdürü, mahallelerdeki toplanma alanları, riskli yapılar ve tahliye yolları, deprem öncesinde alınacak önlemler, deprem anında izlenecek güvenli tahliye adımları ve afet sonrasında koordinasyonun nasıl sağlanacağı konusunda muhtarların aktif katılımının önemini anlattı. Ayrıca, kritik bir yere sahip olan iletişim kanallarının açık tutulması noktasında bilgilendirmeler de yapıldı.

İstanbul Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında ilçedeki tehlike ve risklerle ilgili mahalle bazlı Afet ve Acil Durum risk analizleri yapıldı. Hazırlanan rapor, Risk İzleme ve Değerlendirme Komisyonuna sunulmak üzere tamamlandı. Bakırköy Belediyesi, afetlere karşı hazırlık ve farkındalık çalışmalarını düzenli toplantılarla sürdürerek mahalle ölçeğinde afet planlarının güncelleneceğini vurguladı.


Haber Kaynak : İGFA

Şuhut Belediyesi Personel İftarında Yatırımlar ve Ülke Gündemi Konuşuldu

İscehisar'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor

Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı

Afyonkarahisar'da Ramazan Etkinlikleri Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi

Denizli'de 5 bin TL'lik emekli yardımı başvuruları 19 Mart'ta sona eriyor

Kütahya'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Tunceli'de İki Ayrı Alanda Otopark Çalışmaları Başladı

Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Keçiören'de Temizlik Seferberliği: Cadde, Sokak ve Parklar İçin Yoğun Mesai