İstanbul Ataşehir'de çocuklar yeni nesiil teknolojileri deneyimliyor

İstanbul Ataşehir

İstanbul Ataşehir'de çocuklar yeni nesiil teknolojileri deneyimliyor

Türkiye’nin dört bir yanındaki dezavantajlı öğrencilerin; artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve 3D hologram led fan gibi yeni nesil teknolojileri deneyimleyerek öğrenmelerini hedefleyen “Çocuklar için Gelecek” projesinin pilot uygulaması İstanbul Ataşehir'de başladı.

İSTANBUL (İGFA)-  Dijital Gen tarafından geliştirilen projelerden biri olan “Çocuklar için Gelecek” projesinin pilot uygulaması gerçekleştirildi. 

İstanbul'da Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Ataşehir Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek pilot uygulamada, okulun 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve 3D hologram led gibi yeni nesil teknolojileri deneyimleyecek.

Dijital Gen kurucusu Sercan Kasım, teknolojiyi yaygınlaştırmak adına kurguladıları projeye desteklerinden ötürü Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday’a teşekkür etti.

Projede bir yıl içerisinde verilen eğitimlerle 120’den fazla okul ve 72 binden fazla öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Nevşehir'de Mehteran Takımı Ramazan Geleneğini Mahalle Mahalle Yaşatıyor

Nevşehir Belediyesi'nde Geleneksel Gençlerle Sahur Buluşması Yoğun İlgi Gördü

Denizli Kent Konseyi, Engelliler ve Gençlik Meclisleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Sinanpaşa Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak'ın Vefatı Dolayısıyla Başsağlığı Mesajı Yayımladı

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Denizli'de Türk Sanat Müziği Gecesi Düzenlenecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney'de 798 Üreticiye Gübre Desteği Sağladı

Kütahya'da Halk Günü Toplantıları ile Vatandaş Talepleri Dinleniyor

Kepez Belediyesi Yazarlık Atölyesi için Başvuru Dönemi Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, İlkokul Öğrencilerini Makamında Ağırladı

İBB'den Ankara'ya yerli ve milli araç

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Eyüpsultan'da "Sınır Var Sinir Yok" Söyleşisinde Ebeveynlere Seslendi

Kepez'de Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi

Keçiören'de Geleneksel Masallar Çocuklarla Buluştu