İstanbul 'akıllı ulaşımın başkenti' seçildi

İstanbul

İstanbul 'akıllı ulaşımın başkenti' seçildi

2026 yılında düzenlenecek ITS 2026 Avrupa Kongresi’nin ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve ulaşım alanında faaliyet gösteren iştirakleriyle, akıllı şehir vizyonunu uluslararası platformda tanıtmak üzere ITS (Akıllı Ulaşım Sistemleri) 2025 Avrupa Kongresi'ne katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknoloji ve ulaşım alanında faaliyet gösteren iştirakleri, İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen ITS 2025 Avrupa Kongresi’ne katılarak, İstanbul’un akıllı şehircilik, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerini uluslararası arenada paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri İSBAK, BELBİM, İSTTELKOM, İSPARK, Metro İstanbul, İstanbul Ulaşım ve Şehir Hatları’nın katılımıyla gerçekleşen kongre, İstanbul’un geleceğe dönük kent yönetimi yaklaşımını küresel ölçekte tanıtmak adına stratejik hedefiyle ön plana çıktı.

İştirak şirketler ITS Avrupa Kongresi’nde, şehir içi mobiliteyi dönüştüren akıllı ulaşım sistemlerinden yapay zekâ tabanlı çözümlere, dijital altyapı projelerinden entegre hizmet modellerine kadar uzanan geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği çalışmaları küresel sektör liderleri ve karar vericilerle buluşturdu.

İstanbul’un çok modlu, entegre ve çevreci ulaşım stratejileri katılımcı ülke temsilcilerine aktarıldığı ITS Avrupa Kongresi’nde, İstanbul’un son dönemde hayata geçirdiği projeler dikkat çekti.

Ulaşım teknolojilerinde yaşanan dönüşümde sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, güvenlik ve verimlilik gibi başlıklarda İstanbul’un sunduğu yenilikçi uygulamalar, fuar alanında yoğun ilgi gördü.


Haber Kaynak : İGFA

Ankara'nın Başkent Oluşunun 102. Yılı Kutlandı

Karatay Tabiat Mektebi Erasmus Öğrencilerini Ağırladı

Yalova'da Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezona 'Başka Bir Dünya' ile Başladı

Rabia Tekin, Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

Ticaret Bakanı Bolat: Ağustosta Cari Fazla Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kocasinan'da Satranç Turnuvası: Geleceğin Liderleri Yetişiyor

Pakistanlı Bürokratlar Bağcılar Belediyesi'nde İncelemelerde Bulundu

Türkiye'de İkinci Çeyrekte 81,8 Milyar Dakika Telefon Görüşmesi Yapıldı

Mersin'de Kadın Çiftçilere Büyükşehir Desteği

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'ndan Emniyet Kemeri Uyarısı

Tepebaşı Belediyesi Özel Bireyleri Gezilerle Sosyal Hayata Kazandırıyor

Nilüfer Felsefe Buluşmaları'nda Kadın Hakları Felsefi Açıdan Ele Alındı

Ayyıldız Mahallesi 902 Ada İçi Düzenlemesi Onaylandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile Festivali'ni ziyaret etti

Vali Tuncay Akkoyun'un Dargeçit Taahhütleri Uygulamaya Konuluyor