İş dünyası BTÜ mezunlarından memnun

İş dünyası BTÜ mezunlarından memnun

İş dünyası BTÜ mezunlarından memnun

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, ‘iş dünyasının mezunlarından memnun olduğu üniversiteler’ sıralaması açıklandı. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) burada da farkını ortaya koyarak, memnuniyet oranın en yüksek olduğu ilk 3 devlet üniversitesi arasında yer aldı.

BURS (İGFA) - Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023" yayımlandı. Türkiye’deki 208 üniversitenin yer aldığı raporda pek çok kriter ele alınırken, ‘iş dünyasının mezunların yeterliliklerine ilişkin memnuniyet oranı’ da burada açıklandı. Devlet üniversiteleri kategorisinde iş dünyasının mezunlarının çalışma şeklinden memnun olduğu ilk 3 üniversite arasında Bursa Teknik Üniversitesi de yer alma başarısı gösterdi. Yapılan anketlerde yüzde 92,5’luk memnuniyet alan BTÜ, listenin 3’ncü sırasına oturdu. Türk-Alman Üniversitesinin birinci sırada yer aldığı sıralamada, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi ise 2’nci oldu. Sıralamada BTÜ’yü ise Sakarya ve Tarsus Üniversiteleri takip etti.  

BTÜ’nün istihdam oranında da pek çok üniversiteyi geride bıraktığını hatırlatan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin verilerine göre BTÜ’lü öğrencilerin yüzde 18’i henüz mezun olmadan, toplamda yüzde 74’ü mezun olduktan sonra 6 ay içinde ve yüzde 90’ı ise 1 yıl içerisinde kendi alanlarında istihdam ediliyor. Aslında bu oran bile BTÜ’lü öğrencilerin ne kadar tercih edildiğinin bir göstergesi… Son olarak YÖK tarafından açıklanan ‘iş dünyasının mezunların yeterliliklerine ilişkin memnuniyet oranında’ da BTÜ, devlet üniversiteleri arasında 3’ncü sırada yer alma başarısı gösterdi. Bu, bizim sunduğumuz eğitim sistemimizin ve akademisyenlerimizin ne kadar kaliteli ve doğru yol izlediğinin göstergesi. BTÜ olarak başarılarla anılmaya devam edeceğimize ve daha fazla çalışarak zirvede yer alacağımıza inanıyoruz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: dünyası btü mezunlarından memnun

Meram Belediyespor’dan kickboksta gururlandıran başarı daha

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor 

Yapılan son araştırmalar, pirinç tüketiminin diyet kalitesini artırdığını gösteriyor

Demet Akalın & Sefo’nun 'Yerinde Dur'u zirvede!

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

İstanbul Büyükşehir'den çocuklara ücretsiz yaz kursu

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım