İpekyolu Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor. Belediye Eşbaşkanı Canan Uzunay'ın katılımıyla yürütülen program kapsamında, ilçedeki tandır evlerinde çalışan kadınlar ziyaret edildi.
Kadın Emeğine Yönelik Ziyaret
Eşbaşkan Canan Uzunay, belediye meclis üyeleri ve Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte tandır evlerinde bir araya geldiği kadınların günlük yaşam mücadelesini, emeğini ve temel taleplerini dinledi.
"Dayanışma Hattı" Vurgusu
Ziyarette kadınlara seslenen Uzunay, kadın emeğinin toplumsal yaşamın temel dayanağı olduğunu belirtti. Uzunay, "Kadınların emeği yaşamın temel taşlarından biridir. 8 Mart sadece bir gün değil; eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin her gün sürdüğü bir dayanışma hattıdır. Sesimizi daha gür çıkarmak, dayanışmayı büyütmek ve taleplerimizi birlikte yükseltmek için tüm kadınları 8 Mart etkinliklerimize katılmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Katılım Sözü ve Devam Eden Program
Konuşmanın ardından söz alan kadınlar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek 8 Mart etkinliklerine katılacaklarını belirtti. İpekyolu Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında atölyeler, mahalle buluşmaları ve kültürel programlarla kadınlarla bir araya gelmeyi sürdürecek.